);

U BORU NAJAVILI GREJANJE SEDAM DANA PRE ROKA

Autor: B.F.

U JP Toplana u Boru najavili su da će danas  popodne pustiti grejanje u celom gradu, u oko 12.000 stanova i stambenih objekata, mada građani sa zebnjom iščekuju istinitost ove informacije. Jer, u borskoj Toplani koja greje 95 odsto stanova još nema dovoljno uglja, dugovanja su premašila 700 miliona dinara, poslovanje je ugroženo. Tople probe su okončane. Prethodnih nedelja radilo se udarnički na popravci postrojenja i krpljenju vrelovodne mreže, promeni opreme u podstanicama  i  radnoj discipline u kolektivu sa 160 zaposlenih.

– Sve smo učinili da zajedno sa metalurškim pogonima RTB-a unapredidmo proces grejanja i dovedemo u red godinama zapuštena postrojenjai i kotlove na ugalj. Posao je ogroman. Došao je novi direktor, pomogle su još neke firme, gledamo da ne kasnimo ni dan. Najteže je obezbediti energente, jer zaostala dugovanja i neredovna plaćanja korisnika naših usluga i te kako opterećuju poslovanje. Veruiem da će građani biti zadovoljni-izjavio je Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor.

U Boru očekuju i pomoć države. Stidljivo se spominje i povećanje cene grejanja koja je danas blizu 58 dinara po kvadratnom metru stana i negde je u “zaltnoj sredini”.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !