);

BOR I TIMOČKA KRAJINA: OD DANAS GREJANJE, ALI KAKVO…

Autor: M.C.

Danas je 15. oktobar, dana kada u celoj Srbiji počinje zvanična grejna sezona. U Boru je, opet, drugačije: grejanje je navodno počelo pre deset dana s velikom medijskom halabukom kako to i priliči pojedinim strankama na vlasti. Čak se oglasio i generalni direktor RTB-a Bor i odbronik u SO Bor, Blagoje Spaskovski naglašavajući da za kvalitet jemči “svojim obrazom”. TV Bor je to objavila u Dnevniku i niko, čvrsto verujemo, nije posumnjao. Iako je bilo sumnjičavih brzo su razuvereni, jer je u NGC i još ponegde grejalo, a i danas je tamo toplo.  Cela 24 sata kako je i obećano. Drugde, kako gde. U Dupleksu, na Selištu, Četvrtoj Mesnoj, radijatori su ili hladni ili mlaki. U ulici “3.oktobar” je trenutno veća havarija , a grejanja neće biti do sutra uveče. Dobro je što prvi put poslednjih bar 30 godina JP Toplana svakodnevno obaveštava građane o kvarovima na toplovodnoj mreži i ostalim tehničkim detaljima vezanim za grejanje. Informacije  su manje-više šture, ali ih ima i korinso bi bilo da se taj deo komunikacije sa građanima održi do kraja sezone. Ne valja što nema podrobnjih obaveštenja. Na primer, zašto je Dupleks hladan od prvog dana kada je na velika zvona objavljeno da Bor ima grejanje. Nije to mali broj korisnika.

U ostalim timičkim opšptinama  nije bolje nego u Boru. Majdanpek je dobio 450 tona mazuta itz robnih rezervi, Negotin ima energenata za početak sezone, u Boljevcu je sezona počela pre nedelju dana, u Kladovu se greje 1.600 stanova .

U svakom slučaju, Bor sa oko 12.000 stambenih objekata priključenih na daljinsko grejanje ili 95 odsto ukupnog stambenog prostora jeste najvažniji, ali od danas, zasigurno, ceo grad nema tople radijatore. Zvanični početak sezone nije i stvarni. To građani najbolje znaju. Zato bi trebalo konkretnije i bez dnevno-političkih interesa ozbiljnije i odgvornije razgovarati i građanima dostavljati blagovremene i tačne infromacije. Potrošnja struje je veća za 20 odsto, što znači da se četvrtina grada greje na elektriku.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !