);
Breaking News

Neće biti oštre zime

U Srbiji će do kraja oktobra vladati pretežno oblačno vreme sa mestimičnom kišom i pljuskovima, uz temperature ispod proseka za ovo doba godine, pokazuje prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Iako polako ulazimo u zimu, prognoza kaže da ona neće biti oštra, piše današnji Blic.

Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, objašnjava da se suvo vreme može očekivati samo 23, 24, 29, 30. i 31. oktobra. Međutim, tokom tih dana doći će do zahlađenja, usled koga su u nižim delovima mogući jutarnji mrazevi, a u planinskim krajevima moguć je i slab sneg. Jutarnje temperature tokom ovih dana kretaće se od -2 do 3, a maksimalne dnevne od 10 do 15 stepeni.

– Ostalim danima vreme će biti oblačno praćeno sa mestimičnom kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature kretaće se od četiri do 10, a maksimalne dnevne od 12 do 20, koliko se očekuje 21. oktobra, koji bi time bio i najtopliji dan do kraja meseca – kaže Todorović i dodaje da iako polako ulazimo u zimu, sneg i veće zahlađenje ne treba očekivati ni u prvoj polovini novembra.

OPŠIRNIJE      >>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama