);

DUG OHLADIO I KANCELARIJU DINKIĆEVOG MINISTARSTVA

JP Topalana isključuje grejanje zbog velijkih dgovanja ne štedeći nikoga, pa ni Kancelariju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Na prvom spisku 28 pojedinaca i 18 firmi, među kojima i poznata kompanija „Stančić“.

Autor: D.P.

Iz JP Toplana stiglo je obaveštenje da je od 15. oktobra započeto isključivanje daljinskog grejanje prvo najvećim dužnicima, a potom će uslediti ista mera sa utuživanjima i ostalih neplatiša . Zbog duga većeg od 200.000 dinara bez grejanja je ostalo 28 privatnih i 18 pravnih lica čija dugovanja premašuju pola miliona dinara.

-Na ovaj potez bili smo primorani, jer preduzeće ne može da posluje bez redovnog priliva sredstava. Dug građana i privrede veći je od 500 miliona dinara, što je za nas ogroman novac. Na drugoj strani, i mi, najviše za energente i vraćanje kredita, dugujemo više od 700 miliona dinara. Stepen naplate naših usluga je samo 17 odsto, mada je plaćanje grejanja posredstvom JP za stambene usluge 70 odsto. To je nedovoljno za efikasno poslovanje – stoji u obaveštanju  Infromativne služne JP Toplana.

Od poznatijih firmi „ohlađeni“ su Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj ( kancelarija u Domu kuilture, u prostorijama Borskog okruga ) , kompanija Stančić, OK Holidej, Šah klub, Borinžinjering…

Grejanje u Boru počelo je osam dana pre zvanične sezone, ali ne i u celom gradu. U nekim gradskim delovima, kao što je Novi gradski centar, radijatori su topli 24 sata. U pojedinim ulicama, kao i naselju Dupleks, grejanje je slabo. Iz Toplane svakodnevno obaveštavaju građane o kkarovima na vrelovodnoj mreži i o tome kada će radovi biti završeni. Taj sistem komunikacije sa garađanima do sada nije postojao.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !