);

Kazneni poeni konačno na jednom mestu

Od 1. novembra kazneni poeni za saobraćajne prekršaje, unosiće se u jedinstveni registar MUP-a Srbije. Od kada se počelo sa primenom novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, poeni su se upisivali u službene beleške, a sada će biti zavedeni u kompjuterski sistem koji će voditi Odsek za Upravne poslove MUP–a. Kazneni poeni neće se upisivati u vozačke dozvole, piše „enovisad“.

Registar će sadržati redni broj, podatke o vozaču, podatke o odlukama kojima su izricani kazneni poeni, broj kaznenih poena i podatke o vozačkoj dozvoli, kažu u Odseku za Upravne poslove PU Novi Sad. Vozaču koji bude sakupio 18 negativnih poena, privremeno će se oduzimati vozačka dozvola. Vreme do ponovnog dobijanja dozvole nije ograničeno i može trajati duže od dve godine.

Kazneni poeni se neće upisivati u vozačku dozvolu, kako bi se između ostalog, sprečila i mogućnost korupcije saobraćajnih policajaca. Podatak o njihovom broju osim kompjuterskog registra, znaće samo vozač. U slučaju da vozač napravi više prekršaja, kazneni poeni će se određivati za svaki slučaj, a izricaće se jedinstvena kazna koja predstavlja zbir pojedinačno izrečenih poena. Unos kaznenih poena u jedinstveni kompjuterski registar MUP–a počinje 1. novembra.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !