);

ДОГОДИНЕ НОВЕ ТАБЛИЦЕ,САОБРАЋАЈНЕ,ЛИЧНЕ КАРТЕ

Министар  унутрашњих послова Ивица Дачић  изјавио  је јуче да  ће у Србији следеће године бити  издато више од два милиона нових  регистарских таблица.саобраћајних   дозвола ,као и више од четири молиона личних карата и путних исправа,објављује данашња „Правда“.

Дачић је новинарима у Београду рекао да  издавање нових таблица и  возачких  дозвола касни због примене  закона о безбедности у саобраћају на путевима и  зато што је потребно дефинисати и  заокрузити цео систем,који ће моћи   да   изађе у сусрет великом броју  захтева грађана.

Наша је идеја да у будућности дефинишемо један дигитални систем,који ће моћи на чипу да има све потребне податке и који ће тежити да се сви документи сведу на један, навео је Дачић.

Према његовим речима неопходно је наћи право технолошко решење како би ти подаци били промењиви и како би се њихова примена вршила без издавања новог документа,већ само новим учитавањем.

Министар унуташњих послова навео је да ће затражити да се продужи рок за издавање нових личних карти,којих је до сада издато око 2,5 милиона, а трбало би да их буде око четири милиона,али је позвао грађане да што пре ураде нове личне карте,јер важење старих истиче следеће године.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !