);

SRBIJA IMA LITIIJUMA I BORA ZA CELU EVROPU

Dr Petar Škundrić, ministar za rudarstvo i energetiku  rekao na proslavi 20 godiina  SPS-a u Boru da su pronađene ogromne rezerve ruda bora i litijuma u Jadarskom regionu i da će novi rudarski kombinat biti otvoren  2014. godine

Autor Duško Mladenović


-SPS nikada nije bio protiv ulaska u Evropsku uniju. Ipak, i Srbija i SPS neće se odreći ni jednog dela svoje teritorije kako bi se našli u EU. Najkasnije za godinu-dve krenućemo u novi ekonomski razvoj zemlje.  RTB Bor je u tim planovima izuzetno važan, ali i novi rudarski kombinat koji će biti otvoren 2014. na godišnjicu Cerske bitke. Reč je o pronađenim rudama bora i litijuma u Jadarskom basenu. Ovim metalima podmirićemo potrebe cele Evrope- podsetio je dr Petar Škundrić, ministar za rudarstvo i metalurgiju u subotu u Boru povodom obeležavanja 20 godina SPS-a u toj opštini naglašavajući da je juče potpisan ugovor o kapitalnom remontu HE Zvornik. On je još istakao da  će SPS ubuduće  najviše pažnje poklanjati znanju, poštenom radu i istinskom patriotizmu. Škundrić je posebno podvukao da će Bor za tri godine dobiiti novu Topionicu bakra, više infarstrukturnih objekata i neuporedivo zdraviju životnu sredinu.

Na svečanosti je govorio Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a Bor. Gosti su bili iz gotovo svih partija iz Bora, kao i predstavnici socijalista iz timočkih opština. Na kraju su uručene knjižice novoprimljenim članovima, od kojih je najviše mladih.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !