);

POČINJE OTPUŠTANJE RADNIKA U SPORTSKOM CENTRU

Nebojša Videnović, predsednik opštine bor razgovarao je danas sa novinarima u opuštenoj atmosveri , ali je i izrekao niz važnih informacija, od toga da predstoji otpuštanje preko brojnih radnika u sportskom centru do novih zapošljavanja i otvaranja preduzeća.

Autor: M.C.

Foto : D.Popaz

–       Od 147 zaposlenih u Sportskoj ustanovi Bor, 30 radnika biće otpušteno do kraja ove godine. Sportski centar postao je balast za opštinu koja više nema mogućnosti da isplaćuje zaposlene.

Predloženo je da oni koji smatraju da su prekobrojni da sami napuste preduzeće . Do sada je prijavljeno deset takvih radnika. Trudimo se da otvaramo“ normalna radna mesta“, a ne da zapošljavamo političke istomišljenike . Otvorićemo fabriku obuće i uposliti 55 radnika , uglavnom žena .

U Belarčnom peščaru posao će dobiti 75 radnika. Do kraja godine Veranomotors otvoriće robnu kuću u Boru. Zahtevaćemo da“ Borprevoz“ bude povučen iz privatizacije kako bi otvorili novu firmu.

Uredićemo Bor da izgleda kao najlepši gradovi u zemlji , jer je , pre tri meseca, kada sam došao na čelo opštine, više ličio na bor selo- rekao je, u današnjem razgovoru sa novinarima“uz kaficu“ Nebojša Videnović , predsednik opštine Bor.

On je još govorio o uređenju ulice Moše Pijede , o problemima izdavanja grakog zemljišta u zakup , o radu Vodovoda i Toplane i o još nekim važnim pitanjima o čemu ćemo pisati u sutrašnjem izdanju naše sajt prezentacije.Na primer, čemu će služiti amfiteater , da li će ubuduće biti gradnje lokala gde god kome padne na pamet kako se do sada uglavnom radilo , o izmeštanju saobraćaja u ulicu“ 3. oktobar“…

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !