);

POSKUPLJENJA, PRETNJE, PARE BAČENE SUDU…

Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor obelodanio juče novinarima kako dobija neprijatne SMS poruke i kako je opština bespotrebno platila 45.000 evra za sopstveno građevinsko zemljište

Autor B.F.

Foto: D.Popaz

-Najvaljeno je poskupljenje vode. Grejanje će poskupeti, ali ne znamo kad i koliko. Ne verujem da ćemo dozvoliti uvećanje cenovnika do kraja ove godine. Za energente za Toplanu uzeli smo kredit od 300 miliona dinara, tako da ceo grad 24 sata ima tople radijatore. Previše je kvarova na vrelovodnoj mreži, ali već za nedelju-dve i to ćemo prevazići.

Toplana duguje 720, ali i potražuje više od 400 miliona dinara. Počela su iskljulčenja najvećih dužnika. U vrhu neplatiša su najbogatiji, gospoda koja vozi skupe džipove i lepo živi. To se ne sme tolerisati- rekao je u juečarašnjem razgovoru sa novinarima Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor  dodajući da se često nema  novca ni za osnovne potrebe u školstvu. Krovovi prokišnjavaju i na zgradama dečjih vrtića, na Muzičkoj, u nekim osnovnim i srednjim školama. Od prethodnog rukovodstva ostali su dugovi u visini četvrtine budžeta. Na primer, pre neki dan je bespotrebno, sudskom odlukom,  sa računa skinuto 45.000 evra za plac izdat firmi Beoton na 99 godina. Pojavili su se stari vlasnici zemljišta. Iako je reč o bespravnoj odluci, što ćemo dokazati, tog novca više nema, a mogli smo zakrpiti sve „šuplje“ krovove. Nije ovo jedini sličan primer. Na pitanje novinara da li je istina da je dobioo preteće SMS poruke, Videnović je naglasio da je zaista dobio više neprijatnih poruka posredstvom mobilnog telefona. Nije ništa opasno, samo je uvredljvio. Neko mi je razbio staklo na kolima. Ne mogu da kažem da li je to zbog objavljivanja izveštaja budžetske inspekcije na loklanoj TV. Spreman sam da ne posustanem u odluci da radimo transparntno i na dobrobit građana. Nećemo dozvoliti javašluk i zloupotrebe iz prethodnog perioda- kaže Videnović.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !