);

„BELI, BELI SVET“ PREMIJERNO U BORU, U ČETVRTAK, 11. novembra

Najbolji film, na pre dva dana završenom, 20. Festivalu istočnoevropskog filma i dobitnik „Zlatnog leoparda“ na 63. Filmskom festivalu u Lokarnu, „Beli, beli svet“, sniman u Boru i okolini, biće premijerno prikazan u borskom bioskopu „Zvezda“

Eksluzivno

Autor: Dragan Popaz

„Beli, beli svet“, film reditelja Olega Novkovića, najvećim delom sniman u  Boru, biće svečano predstavljen u četvrtak, 11. novembra, od 20 sati, u sali borskog bioskopa „Zvezda“.

Film srpskog reditelja bio je jedini film iz naše zemlje koji je učestvovao u zvaničnoj konkurenciji na 63. Filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve prestižne nagrade: Jasna Đuričić dobila je „Zlatnog leoparda“ za najbolju glumicu, a  stiglo je i ugledno priznanje za umetničko ostvarenje „Art Cinema Award“. „Beli svet“ pobednik je i 20. Festivala ističnoevropskog filma u nemačkom gradu Kotbusu.

– Borani će biti u prilici da pozdrave Olega Novkovića, reditelja , Milenu Marković, scenaristu, Hanu Selimović, Jasnu Đuričić i Marka Janketića. Konkursom Ministarstava za kultiru Republike Srbije dobili smo novo filmsko platno i novi objektiv. Samim tim, poboljšan je kvalitet reprodukcije za 70 odsto. Očekujem da sala našeg bioskopa bude prepuna – rekla je za Medija centar Bor Isidora Ivanović, direktor Centra za kulturu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !