);

Trijumf filma “Beli, beli svet” u Kotbusu

Film “Beli, beli svet”, Olega Novkovića pobedio je na 20. Festivalu istočnoevropskog filma u nemačkom gradu Kotbus, piše Blic.

Žiri je nagradu srpskom reditelju obrazložio rečima: “Film ‘Beli, beli svet’ karakteriše jedinstven kinematografski jezik koji izuzetno hrabrim i osobenim pristupom pretvara svakodnevne patnje ljudi sa margine u moćno estetsko iskustvo”.

Olegu Novkoviću ovo nije prva nagrada na ovom festivalu. Njegov film “Sutra ujutru” je 2006. godine osvojio čak četiri priznanja: glavnu nagradu, nagradu žirija, kritike i distributera.

Beogradska premijera filma “Beli, beli svet” biće 30. novembra i otvoriće “Festival autorskog filma” u Sava centru.

Reč je o modernoj tragediji koja se odigrava u rudarskom gradu Boru, nekada simbolu industrijskog prosperiteta, a sada simbolu postindustrijske krize koja pogađa čitav svet. U takvom ambijentu dešava se fatalna ljubav između mračnog, nemilosrdnog, starijeg muškarca i izgubljene mlade devojke.

Reč je o igri ljubavi i smrti u kojoj su, svako na svoj način, zaigrali: Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić…

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !