);

REBALANS, KREDITI, DUGOVI …

Na sednici SO Bor obeledoanjen rekordan dug od 1,4 milijardu duinara

Opština sa svojim javnim preduzećima ne duguje 1,1, nego ukupno 1,4 miljardu dinara, jer je u međuvremenu uzet još jedan kredit od 300 miliona dinara za nabavku energenata za Toplanu. Najveći dužnuici su Toplana 720 i Vodovod 400 miliona dinar, ali se i ovom firmama, za njihove usluge,  duguje nemali novac. Istovremeno, i Opština je rekordno zadužena – 269 miliiona dinara. Ova infromacija bila je glavni kamen spoticanja na današnjoj sednici Skupštine opštine Bor.

-Dug će uskoro biti još veći, jer će se nadomestiti još 500 miliona dinara od lošeg poslovanja „jednog javnog preduzeća“. Ne prihvatam ponašanje i zagovaranje odbornika na vlasti, prevashodno Blagoja Spaskovskog, generalnpg direktora kombinata bakra koji ne shvata da  nas je narod birao kako bi iznosila svoja mišljenja i stavove, a ne da se jedino slažemo sa unapred prezentovanim materijalima. To nije demokratija- rekao je dr Predrag Balašević.

Blagoje Spaskovski je naglasio da će najnoviji kredit za energente otplatiti građani  putem redovnog plaćanja za koriščenje daljinskog grejanja, ali je pitanje kako je potrošen raniji kredit za iste namene od 167 miliona dinara.

-Trošenje tih para moraće da se preispita. Želimo da Bor postane lep i savremen grad. U tome ćemo uspeti, kao i u nameri da uposlimo više hiljada radnika. Potrebno je samo malo strpljenja. Zaposlićemo bar onoliko radnika koliko je poslednjih godina otpušteno po raznim osnovama-podsetio je Spaskovski.

Odbornici su usvojili treći rebalans opštinskog budžeta u ovoj godini. Za kulturu, poljoprivredu i turizam, zimsko održavanje grada, mesne zajednice, škole i dečje vrtiće biće izdvojeno novih 62 miliona dinara.

Odlučeno je i to da noćni barovi i klubovi rade do 2 sata po ponоći, a ostali ugostiteljski objekti biće otvoreni od 6 do 24, s tim da se muzika gasi u 23 sata.

Odbornici su se odrekli dnevnice za pomoć nastradalom Kraljevu.

Za direktora Centra za kulturu odbornici su izbarali Isidoru Ivanović.

DIREKTOR JE EMOTIVAN

Na opasku dr Predraga Balaševića da odbornik i generalni direktor RTB Bor govori emotivno i da mu se  ne sviđaju drugačija mišljenja od njegovih preteranih optimističkih nastupa, prozvani Blagoje Spaskovski je odgvorio:

-Umem da kontrolišem svoje emocije. To činim bolje i od mnogih lekara. Na TV često me kritikuju, a ja se samo nasmejem. Znam da nam ide lepo…

OSTAVKA GAČIĆA

Na zahtev odbornika Nenada Gačića (SPS) , Skupština je većinom glasova odlučila da mu prestane mandat. Obrazloženje ostavke nije pročitano, ali se pretpostavlja da je reč o nesporazumima u redovima socijalista. Gačić će do daljenjg ostati direktor Centra za socijalni rad.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !