);

RANKIĆ: SPASKOVSKI JE NA SEDNICI SO PRAVIO CIRKUS

Autor: M.C.

Branislav Rankić, predsednik Okružnog odbora SRS Bor, bivši predsednik opštine Bor u tri mandata i borac za očuvanje Basena Bor od loše privatizacije rekao je na konferenciji za medije da je Blagoje Spaskovski, u svojstvu odbornika, a verovatno i generalnog direktora kombinata bakra, za skupštuinskom govornicom, „pravio cirkus“.

-Spaskovski se neprimerno ponašao. Potpisivao je nekakve ugovore o gradnji metalurških objekata, mahao njima, ljutio se, mada je na dnevnom redu bio izveštaj o trošenju budžetrskih para za devet meseci ove godine. Predsedavajući  je, prema poslovniku, mora da mu oduzme reč. Jer, ako se potpisuje ugovor za skupštinskom govornicom, i ako je to toliko društveno opravdano i važno, trebalo je prekinuti sednicu i obezbediti ostale uslove za takav događaj. Bilo je to i nedolično i odvratno ponašanje. Ono što je još gore jeste da su svi u sali ćutali i maltene aplaudirali. A Spaskovski se, u svojoj psihi,  tako ponašao, i ne samo u toj prilici, kao da je predsednik Vlade ili države-kaže Branislav Rankić dodajući da se generalni RTB-a, bezrazložno, postavlja, iako je rudarski inženjer, i za neprikosnovenog ekonomistu i velikog znalca te nauke.

Branislav Rankić namerava da u ponedeljak, čim dođe s puta, podnese krivične prijave protiv najmanje dvojice funkcionera u Opštini zato što se, posredstvom borske TV ( JP ŠRIF ), gradi amfiteatar ispred Doma kulture. U te svrhe, usvojenim rebalansom, izdvojeno je 13 miliona dinara.

Foto: Multimediala

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !