);

Saopštenje JP „Štampa, radio i film“ povodom izgradnje Amfiteatra

Dom kulture u Boru, bio je, od sredine sedamdesetih godina prošlog veka, do pre pet godina, glavno mesto za okupljanje mladih. Građen je iz samodoprinosa stanovnika Bora, od 1969. do 1971. godine. U nekadašnjem domu pionira i domu omladine, koji su ovde bili smešteni i u diskoteci koja je kasnije otvorena, nastupale su neke od najpoznatijih grupa bivše Jugoslavije. Sredinom osamdesedih,  tu je održavana i borska gitarijada, takmičenje rok grupa iz Bora.

Ideja o preuređenju prostora ispred nekadašnje diskoteke  u anfiteatar, odnosno prostor koji bi mogao da bude letnja pozornica za kulturna dešavanja potiče iz tog vremena. Ali kako je od ideje do ostvarenja obično dug put, preuređenje ovog prostora počelo je  četvrt veka kasnije, oktobra 2010.

Vd direktora, javnog preduzeća štampa radio i film, Vladan Novović, uputio je 20. avgusta predsedniku opštine Bor, predlog za finasijsku pomoć u postupku sređivanja prostora bivše diskoteka i platoa ispred nje. U ovom predlogu objašnjeno je da je u planu izgradnja velikog amfitetatra i klizališta za potrebe građana bora.

Predsednik opštine Bor, Nebojša Videnović, odobrio je 20. septembra ovaj zahtev. Nekoliko dana posle toga, dobijeno je odobrenje i od odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove Opštine Bor br. 350-189/2010-III/05

Po dobijanju saglasnosti i dozvole iz opštine, JP ŠRIF pokrenulo je postupak javne nabavke po hitnom postupku metodom neposrednog pregovaranja. Formirana je petočlana komisija za javnu nabavku, koja se, posle dostavljanja ponuda, odlučila za niško preduzeće „Metaloprerada“ (ugovor br. 888-1/10), čija je ponuda od 8 miliona 800 hiljada dinara bila najbolja po idejnom rešenju Agencije za projektovanje „Arhitektira Buđevac“. Ova odluka objavljena je i u službenom glasniku Republike Srbije. Imenovan je i nadzorni organ, a radovi su počeli sredinom oktobra.

Kompletni izgradnja amfiteatra kod Doma kulture u Boru, trebalo bi da budu završena tokom decembra.

Sa poštovanjem,

Vladan Novović

v.d.direktora JP“Štampa, radio i film“

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !