);

ZAŠTO SE FK BOR PRESELJAVA U SEOSKU LIGU ?

FK Bor, nekadašnji prvoligaš je suspendovan zbog neizmirenog duga bivšem treneru Aleksiću i naći će se dva ranga niže, u seoskoj ligi, što nije moralo da se desi

Autor: B.F.

Nekadašnji čuveni srpski i jugoslovenski prvoligaš, FK Bor, osnovan daleke 1919., supenedovan je dva kola pred završetak jesenjeg dela  Pomoravsko-Timočke lige. Fudbalska vlast  sa sedištem u Nišu kaznila je Borane zato što nisu isplatili dug od 440.000 dinara Vojkanu Aleksiću, bivšem treneru i izvanrednom igraču  „zeleno-crnih“.

U saopštenju za javnost navodi se da  će FK Bor morati da se preseli u dva ranga niže, u soesku ligu, što se nije dogodilo u dvet decenija dugoj tradiciji.

U sadašnjoj upravi ističu da su voljni da udovolje zahtevima Aleksića, ali ne mogu odmah da isplate traženi novac. Predloženo je da se dug otplati u ratama, ali Aleksić to nije prihvatio.

– Ugovor je potpisan 1. novembra 2008. godine. Neko se tek sad setio da  nas izbriše iz takmičenja, mada po novim pravilima to ne bi smelo da se desi dok se ne završi sezona. Štaviše, ko sve ne duguje igračima i trenerima. „Zvezda“ Nađu duguje 70.000 evra. Glavna dotacija je od RTB Bor, 150.000 dinara mesečno. U celom taboru, zajedno sa fudbalskom školom, imamo 150 mladih. Zašto se ne zaintersuju za podmladak, kako sve to finasirati- rekla nam je Slavica Milojević, predsednik FK Bor.

I da sve bude zamršenije, Bor je jedna od retkih opština u Srbiji čiji je Sportski savez rasformiran pre dve godine. Postoji dogovor da se Savez ponovo osnuje i reorganizuje, ali je za sada sve po starom.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !