);

НАЈЛЕПШИ СРПСКИ ПЕШКИР САНДИЦЕ ПАНИЋ

Пети етно сусрети у Књажевцу

Аутор: С. Тодоровић

У Књажевцу је 19. и 20. новембра, у великој галерији Дома културе, одржана 5. по реду традиционална туристичка манифестација „Традицијом у Европу“ – Пети сусрети етно удружења и асоцијација Србије – „Књажевац 2010.“ Манифестација је туристичко традиционалног карактера, а циљ је очување наслеђа и духовних вредности .

Учеснике и госте поздравила је Љиљана Михајловић, председница Удржења за неговање традиције „Извор“, док је Сусрете свечано отворио Дарко Јакшић, саветник у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства.
Поред излагача народних рукотворина, сувенира, одевних предмета, предмета за покућство и излагача здраве хране, вина и ракија, приређен је и културно- уметнички програм са Александром Васовим, гостом из Димитровграда (свирање на кавали), хором Дома културе „Свети Стефан краљ Дечански“, оркестром староградских песама „Мала ноћна музика“, здравичарем Миодрагом Сибиновићем и модном ревијом удружења „Извор“ и „Теа“ Ниша.
Ове године одржано је и такмичење у изради српског обредног пешкира. Прву награду за најлепши пешкир добила је Сандица Панић. Специјална награда за квалитет  припала је Горани Јенић.
Удружење за неговање традиције „Извор“ из Књажевца ову манифестацију организовало је у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, општином Књажевац, Туристичком организацијом , Завичајним музејем, Народном библиотеком „Његош“, Етно центром и Домом културе у Књажевцу.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !