);
Breaking News

RASPISAN KONKURS ZA 87 RADNIKA U „BELOREČKOM PEŠČARU“

Rudarsko-topioničarski basen Bor raspisao je 27. novembra oglas za prijem 87 radnika na određeno vreme u „Belorečkom peščaru“. Fabrici u Donjoj Beloj Reci koja posluje u sastavu Rudnika bakra Bor potrebni su radnici svih kvalifikacija i različitih struka, a prilikom prijema prednost će imati oni sa radnim iskustvom. Primera radi, ovom pogonu nemetala potrebno je 40 polukvalifikovanih i nekvalifikovanih pomoćnih radnika, 10 rudara, po tri rudarska, hemijska i ekonomska tehničara, dva diplomirana rudarska inženjera, varioci, električari, automehaničari, bravari, vozači, objavljeno je na sajtu RTB-a.

Svi kandidati koji do 2. decembra dostave zahtev za prijem u radni odnos biće testirani u saradnji sa borskom filijalom Nacionalne službe zapošljavanja, a za one koji budu primljeni biće organizovana i obuka u preduzeću.

„Belorečki peščar“ nalazi se u procesu privatizacije i trenutno se u republičkoj Agenciji za privatizaciju vode završni pregovori o zaključenju kupoprodajnog ugovora sa bugarskom firmom „Jugo-Kaolin“, jedinim ponuđačem na tenderu. Ova firma će, shodno ugovornim obavezama iz tendera objavljenog u oktobru prošle godine, Fabriku u Donjoj Beloj Reci platiti milion evra, a biće u obavezi da investira još milion i preuzme 120 radnika. Pošto je od početka privatizacije prošlo više od godinu dana, a u tom periodu je određeni broj tamošnjih radnika zbog potrebe posla raspoređen u druge pogone Rudnika bakra Bor, dok su neki stekli pravo na penziju, “Belorečki peščar” danas umesto 120, zapošljava 33 radnika. Zbog toga je Rudarsko-topioničarski basen Bor raspisao oglas za prijem novih 87 radnika.

Celokupan iznos od privatizacije “Belorečkog peščara” biće uplaćen na račun RTB-a i potom uložen u Fabriku kreča “Zagrađe”, odnosno u proširenje tamošnjeg kopa, osposobljavanje druge peći, dupliranje proizvodnje i kupovinu potrebne utovarne i ostale opreme.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama