);

PODNETA PRIJAVA ZA IZBORNE RADNJE U BORU PROTIV BALAŠEVIĆEVE STRANKE

Osam stranaka prekršilo zakon! Kako Kurir saznaje, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je šest prekršajnih prijava zbog nepodnošenja finansijskih izveštaja, a dve prijave su spremne, objavio je jučerašnji Kurir.
– Prijave za izbore u Žablju podnete su protiv SRS, SNS, LSV, JS i SPS, a za izbore u Boru protiv liste „Jedinstveni za Bor – Predrag Balašević“, koju su činile Romska partija i Vlaška demokratska partija – otkriva za Kurir izvor iz Agencije, i dodaje:
– Za izbore u Aranđelovcu spremne su dve prekršajne prijave, koje će početkom nedelje biti prosleđene nadležnim organima, i tada ćemo saopštiti koje su to partije – kaže naš izvor.
Lider JS Dragan Marković Palma kaže da stranka nije imala troškove.
– Neka rade svoj posao. Nismo imali ni emisije, ni bilborde, ništa. Dobiće izveštaj, to nije problem – naglašava Marković.
Potpredsednik SRS Dragan Todorović tvrdi da su postupili u skladu s zakonom.


– To nisu bili izbori opšteg karaktera, pošto se birao odbornik na mesto odbornika koji je preminuo. Nije bilo nikakve kampanje i troškova. Konsultovali smo se s opštinskom izbornom komisijom i uradili ono što je potrebno – ističe Todorović.
Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić nije želeo da govori za naše novine.
– Nemam komentar! Sve ću objasniti na konferenciji za štampu – poručuje Vučić.
Politički direktor LSV Dušan Bajić kaže da zakon nije prekršen.
– Nismo imali troškove. Obaveza je da se, ukoliko troškovi postoje, preda izveštaj. Neka sudija za prekršaje radi svoj posao, predaćemo dokaze da nismo ništa trošili, jer su volonteri radili od vrata od vrata – tvrdi Bajić.
Komentar iz SPS nismo dobili jer se direktor te stranke Dejan Backović nije javljao na pozive.

Čupić: Novčane i zatvorske kazne

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić kaže da postoji više mogućih kazna.
– Nacrt novog zakona, koji bi Vlada trebalo da uputi Skupštini, predviđa da se odgovorno lice kazni zatvorom od tri meseca do tri godine ukoliko prikriva sredstva stranke, ili od šest meseci do pet godina ukoliko uzme iznos veći od 1,5 miliona dinara i ne prijavi ta sredstva. Novčane kazne za stranke su od 200.000 do dva miliona dinara, a za odgovorno lice od 50.000 do 150.000 dinara – poručuje Čupić.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !