);
Breaking News

PARKING JE BEZAKONJE…

Autor: M.C

-Iznenadili smo se kada smo čuli da nam je neko uzurpirao naš privatni posed u NGC i napravio parking.. Bez pitanja, bez saglasnosti, bez gradjevinske dozvole za izvršenje radova. Ovo je kršenje ljudskih prava. Evropa treba da zna šta se radi u Boru- ističu vlasnici poseda u NGC na kome je opština nedavno, preko puta Doma zdravlja, sagradila parking za automobile.

-Hteo sam da investiram u Bor. Sa tom namerom sam kupio plac. Plac je moja privatna svojina. Imam projekat , svu dokumentaciju. Opština bez mog znanja daje saglasnost da se udje u moj privatni posed i da se proširi put. Meni je sada sve propalo, jer to više nije ta konfiguracija placa. Bio sam kod gradjevinskog inspektora. Ona je nemoćna. Kaže obratite se republičkom gradjevinskom inspektoru. Zvao sam njega on je isto nemoćan. Svi su saglasni da je to bezakonje, ali ne smeju ništa da preduzmu. Moraćemo na sud, pa u Evropu na sud. Nema nam druge. Samo za Bor zakon ne znači ništa. Čudi me da vlast nema poverenja u zakon i da smatra da može da ga kroji kada i kako hoće- naglašava Gradimir Velojić, privatni preduzetnik iz Niša, potencijalni investitor grada Bora.

Velojević i nejgov prijatelj imaju ukupno 14 ari na delu gde je novi parking u NGC. Oni su tužili opštinu Bor, a ročište je pod hitno zakazano za 15. decembar. Oni podsećaju da su ih u opštini ubeđivali da se spor reši nakon procene štete, ali ih niko do danas, i pored obećanja, nije pozvao. Preostaje da se sečeka suđenje.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama