);
Breaking News

BOR: UBICA ĆERKE OBESIO SE U ZATVORU

Srđan Nikolić (31) iz Majdanpeka koji je 21. juna ubodom nožem usmrtio svoju četvorogodišnju ćerku T. N., obesio se prošle noći u zaječarskom zatvoru, saznaje “Blic”. Njegovo telo pronašli su čuvari, koji su odmah obavestili policiju i istražnog sudiju koji je obavio uviđaj. Telo Srđana Nikolić prebačeno je na Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija, piše današnji Blic.

Foto: Dragan Popaz

– On je bio u ćeliji sa još dvojicom zatvorenika, ali se obesio tokom noći dok su oni spavali, tako da ništa nisu primetili. Napravio je omču od čaršava koju je stavio oko vrata, a drugi kraj je zakačio za rešetku od prozora. To su prvi videli pripadnici službe obezbeđenja prilikom redovne kontrole ćelija tokom noći. Odmah je pozvana policijska uprava, pa su došli kriminalistički tehničari, kao i istražni sudija, viši tužilac i lekar mrtvozornik. Po završenom uviđaju i na osnovu pregleda lekara zaključeno je da se radi o samoubistvu. Biće obavljena i obdukcija kao u svakom takvom slučaju – kažu za “Blic” u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije.

Srđan Nikolić bio je osumnjičen za stravičan zločin – ubistvo ćerkice, na koju je nožem nasrnuo i ubo je u vrat dok je na TV gledala crtani film u stanu Srđanove majke, u Ulici Đure Jakšića broj 15 u Boru. Otac je devojčicu tog dana uzeo od supruge Vesne, sa kojom nije bio u dobrim odnosima. Supruga je sa dvoje mlađe dece ostala u kući u selu Neresnici kod Kučeva. Starija T. N. krenula je sa ocem u Bor kod bake. U trenutku zločina Srđan je u kući bio sam sa ćerkicom, a telo devojčice obliveno krvlju oko ponoći, po povratku sa posla u Brestovačkoj Banji, pronašla je Srđanova majka.

Nju je do kuće dovezao komšija, koji je nekoliko sekundi kasnije začuo stravičan krik i zapomaganje. Baka je zatekla telo unuke u krvi, a sa presečenim venama na podu je nag ležao i okrvavljen Srđan. Telo devojčice već je bilo hladno i doktori Hitne pomoći koji su ubrzo došli, nažalost, nisu mogli da joj pomognu. Ona je prebačeno na Institut za sudsku medicinu, gde je utvrđeno da nije bila žrtva seksualnog zlostavljanja, na šta se sumnjalo jer je nađena bez gaćica. Srđan, koji je na mestu zločina nađen sa presečenim venama, prebačen je u bolnicu, odakle je po saniranju povreda prebačen u zaječarski zatvor u čijoj se ćeliji prošle noći i obesio.

On se u istrazi slučaja pravdao da je ćerkicu ubio jer “nije mogao da dozvoli da raste pored drugog oca” i suprugu Vesnu je krivio za sve. Stravičnu vest Vesna je saznala narednog dana u kući u Neresnici, u kojoj je ranije živela sa Srđanom. Skrhana od bola, rekla je da je kobnog dana Srđan bio pripit, ali da nije smela da mu se suprotstavi i ne dozvoli mu da povede ćerkicu. Tvrdila je i da je Srđan povremeno tukao, da joj je slao poruke mobilnim telefonom u kojima je pretio da će ih sve pobiti jer ga navodno vara. Vesna je tvrdila i da ga je zbog pretećih poruka dva puta prijavljivala policiji.

Desetak dana pre ubistva Srđan je isekao sebi vene žiletom i zatim sam otišao u Hitnu službu borske bolnice, odakle je nakon ukazane pomoći upućen na Odeljenje psihijatrije.

Zašto je ubio našeg anđela

Vest da je Srđan N. izvršio samoubistvo do njegove supruge Vesne N. stigla je iz porodice.
– Pre desetak minuta dever mi je javio kako je Srđan završio. U šoku sam. Ako je već to nameravao da učini, zar je morao da prethodno ubije našeg anđela, četvorogodišnju ćerku? – pita se Vesna N., navodeći da ne može da mu ode na sahranu.
– Dvoje mlađe dece je bolesno, imaju bronhitis, nemaju overenu knjižicu, o njima moram da mislim – rekla je Vesna M. S.V.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama