);
Breaking News

SNS kritikuje rukovdstvo RTB Bor zbog Toplane

Naprednjaci smatraju da nedloazak ekipe TV Bor na njihovu konferenciju predstavlja bojkot

Autor B.Filipović

Topionica i rafinacija pomaže JP Topalana u prozvodnji  toplotne enrgije otprilike 20 odsto u ukupnom bilansu, ali ta usluga se nemilice naplaćuje. Mesečno će se ispostavljati račun od 30 miliona dinara, što niko nije očekivao. Za polovinu oktobra pripremljen je račun od 17 miliona dinara. Na drugoj strani, Toplana mesečno od svojih korisnika potražuje 40 miliona dinara, s tim što je stepen naplate jedva 60 odsto. Kako će ova firma u takvim uslovima opstati? Takvim ponašanjem „zakopava“ se ionako prezadužena  ( dugovanje premašuju 720 miliona dinara ) Toplana. Kako se došlo do te računice, zapitali su se naprednjaci na današnjoj Konferenciji za medije SNS u Boru.

-Očekujemo da vlast istraži i prezentuje javnosti i poslovanje javnih i društvenih preduzeća u ovoj, a ne samo od pre deve godine. Zašto još niko nije odgovarao kad su već pronađene zloupotrebe u javnim preduzećima? Upravni odbor Stamebnog preduzeća podigao je kredit od 300 miliona dinara kako bi se kupio ugalj za potrebe Toplane. Neki članovi odbora nisu se slagali sa takvim rešenjem, ali su naknadno stigli šefovi iz G-17 i SPS i odluka je jednoglasno doneta. Zašto se na taj način utiče na odluke Upravno g odbora- rekla je Andrijana Pupovac, šlan Povereništva SNS.

Jugoslav Jovanović se upitao zašto na koneferenciji nema, iako su uredno pozvani, lokalne TV Bor. – To samo potvrđuje da oni bojkotuju SNS, jer smo im ukazali na propuste i greške, kazao je on.

Nena Bogić je zatražila odgovor od vlasti dokle se stiglo sa  smanjenjem broja zaposlenih u Sportskom centru. Jer, tamo je počelo izjašnjavanje o socijalnom programu.  U toj ustanovi zaposleno je 150, od potrebnih 55 radnika.- Nije li Narodna kuhinja u Sportskom centru namenjena i otpuštenim radnicima te ustanove- ironično se osvrnula Bogićeva.

Slikanje bez TV Bor
Slikanje bez TV Bor
Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !