);
Breaking News

MEGATREND I U JAPANU!

Megatrend u Japanu otvorio jednu od najboljih poslovnih škola na svetu – Teogaku, otkriva za Kurir rektor Megatrenda Mića Jovanović, piše današnji Kurir.

Beograd-Srpskim direktorima ekonomska kriza uskoro više neće zadavati glavobolju, ali ne zato što joj je došao kraj, već zato što će učiti od najboljih. I to zahvaljujući Magatrend univerzitetu, koji je Teogaku poslovnu školu otvorio 16. oktobra u saradnji s poznatom konsultantskom kućom „Praudfut Japan“.
– Teogaku škola, koju smo pokrenuli u Japanu, jedinstvena je u svetu. Koncept je zasnovan na principima školovanja i vaspitavanja generacija članova japanske carske porodice. U slobodnijem prevodu, „teogaku“ znači perfekcija, savršenstvo, odnosno ukazuje na visok kvalitet studija na ovoj školi – kaže prof. dr Mića Jovanović, rektor univerziteta Megatrend.

Kome je škola namenjena?
– Prve generacije činiće iskusni menadžeri svih nivoa iz Kine, SAD i, naravno, Japana. Od 15. februara planirali smo i prvu generaciju menadžera iz srpskih preduzeća. Želimo da naše direktore obučimo da se uspešno suoče sa svetskom ekonomskom krizom.

Ali, kažu da kriza prolazi?
– Ma ne! Naša zemlja nije ni osetila pravu krizu, pa neki ljudi pokušavaju da stvore privid kako smo iz nje izašli. Naredna godina, a verovatno i 2012, biće godine istinskog suočavanja s krizom, pa mi želimo da učenje iz Japana, kroz Teogaku školu pomogne našim privrednicima da lakše upravljaju svojim firmama u tako otežanim i riskantnim uslovima.

Nastavnici iz Japana, SAD, Francuske

Kako će se u Japanu odvijati nastava i obuka?
– Interaktivno i celodnevno. Iskusni nastavnici iz Japana, SAD, Francuske i Južne Koreje koordiniraće simulacije različitih uspešnih modela upravljanja u različitim uslovima. Sučeljavaće se i menadžeri iz različitih poslovnih i kulturnih sredina. Postojaće grupe sa „objektivnim“ stavovima o problemima kompanije i one – sa „subjektivnim“.

Zgrada u srcu Tokija, u kojoj će se sve dešavati, uređena je tako da omogućava mnoštvo raznih situacija i simulacija koje podsećaju na stvarno kompanijsko okruženje. Za polaznike škole iz naše zemlje vršićemo posebnu, dvodnevnu pripremu na univerzitetu Megatrend pre nego što odu u Japan – zaključio je profesor Jovanović.

Škola i u Londonu
Jedan u nizu uspešnih projekata univerziteta Megatrend je i otvaranje poslovne škole West London Business School u Londonu 6. decembra 2009. Ona je ove godine upisala prvu generaciju studenata, a projekat je realizovan u saradnji s London School of Business and Finance.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !