);
Breaking News

RUŠE RANKIĆEVU FONTANU

„Šta me briga, neka ruše sve što je ranije urađeno. Mogli su i luster da stave iznad kao na spomenik žrtvama fašizma ispred Robne kuće „Beograd“, možda bi to više ličilo na njih…“

Autor: B.F

Nova opštinska vlast na čelu sa G-17 danas je, nakon dve godine postojanja,  započela rušenje fontane ispred Doma kulture u Boru.  Fontanu je smislila bivša lokalna vlast na čelu sa radikalima i predsednikom opštine Branislavom Rankićem. Zato se u narodu ovaj pomalo nesvakidašnji objekat pročuo i kao „Rankićeva fontanna“.

-Šta me briga , neka ruše sve što je staro. Fontana je koštala oko 1,7 miliona dinara i predata je na gazdovanje JP Vodovod.  Čudi me da im nije žao potrošenih para. Ne bi me iznenadilo da su iznad fontane okačili lustere kao što su nagrdili spomenik na Trgu oslobođenja. U spomenik skulpturu rudaru, na ulazu u grad, uključili su struju, tako da se bronzani „rudar“ okreće oko svoje zamišljene ose. Možda je sledeći korak Dinkićevih eksperata „uvođenje“ struje i u Meštrovićeve konje na ulazu u Skupštinu Srbije, pa da se i oni okreću- kaže Rankić.

Kako smo doznali u opštini Bor, na mestu srušene fontane koja nije ni radila protekle dve godine urediće se novi, lepši plato koji će činiti jedinstvenu celinu sa novoizgrađenim letnjim amfitetrom.

Na našem fotosu skinuta je statua devojke sa vrha fontane za koju su radikali izjavljivali da liči na iste objekte u Dubaiju. Ostatak betonske konstrukcije biće uklonjen do petka uveče.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !