);
Breaking News

DAČIĆ: OD 1. JANUARA IZDAVANJE NOVIH REGISTARSKIH TABLICA

Vozačka i saobraćajne dozvole biće po evropskim standardima kako srpskim vozačima u budućnosti ne bude potreban zeleni karton za putovanje u inostranstvo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da će od 1. januara 2011. godine početi izdavanje novih registarskih tablica, vozačkih i saobraćajnih dozvola, objavile su „Večernje Novosti“.

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da za izdavanje novih dokumenata ne postoje posebni rokovi već da će se oni izdavati po isteku važećih.

Prema njegovim rečima, vozačka i saobraćajne dozvole će biti po evropskim standardima, kako srpskim vozačima u budućnosti ne bude potreban zeleni karton za putovanje u inostranstvo.

“Ta dokumenta su neophodna ako želimo da idemo dalje. Na registarskim tablicama, vozačkim i saobraćajnim dozvolama do skoro su pisala imena različitih država. Kad građani Srbije odu u inostranstvo, oni koji treba da ih kontrolišu moraju da imaju sve na papirima da bi znali šta je to Savezna republika Jugoslavija, Državna zajednica Srbija i Crna Gora, Srbija“, istakao je Dačić.

Načelnica Uprave za upravne poslove pri MUP-u Zorica Kasalica rekla je da je u toku formiranje cene novih registarskih tablica koje će, kako je navela, važiti sedam godina.

Ona je rekla da je do sada izdato 2,8 miliona biometrijskih pasoša, a 2,2 miliona novih ličnih karata.

Ministar Dačić je podsetio da je važenje starih pasoša produženo još jednu godinu, ali i istakao da to ne može da se radi u nedogled i pozvao sve građane Srbije da do kraja 2011. godine zamene svoje stare putne isprave, jer posle toga one neće važiti.

„Evropska komisija je negativno ocenila produžavanje tog roka zbog postojanja dvojnih dokumenata što pravi velike probleme policijskim i carinskim organima širom sveta“, rekao je Dačić.

Rok važenja starih ličnih karata, koji ističe u julu 2011. godine će, kako je naveo Dačić, biti produžen jer je nerealno očekivati da će još tri ili četiri miliona građana do tog perioda zameniti lične karte

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !