);

VOZAČ „BORTRAVELA“ SPASAO 40 PUTNIKA

Nesreća između Bora i Majdanepka mogla da bude kobna za 30 đaka i deset starijih putnika

Dragan Golubović i Bora Rajić kraj oštečenog autobusa “Bortarvela”…
Dragan Golubović i Bora Rajić kraj oštečenog autobusa “Bortarvela”…

Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vozača Dragana Golubovića (40), autobus „Bortravela“, na putu Oštrelj-Bučje, u četvrtak, posle 15 sati, nije sleteo u provaliju, nego je udario u nasip od čega je desetoro, od ukupno 40 putnika, zadobilo povrede. Među putnicima bilo je 30 đaka – putnika Osnovne škole “Đura Jakđšić” iz sela Krivelj kod Bora. Od povređenih putnika, sedmoro je dece i tri žene. Svi su, sa lakšim povredama, prebačeni u borsku bolnicu, gde su zbrinuti. Nakon ukazane pomoći svi su pušteni kući.. Kako je došlo do nesreće? Ispred autobusa isprečila se krivina i ledena kora od najmanje deset metara. U trenutku su zablokirala oba zadnja točka na vozilu. Vozač je u trenu smogao snage da izbegne provaliju duboku 30 metara.

-Odjedanput je nešto puklo u mašini. Vozilo je “vuklo” na levu stranu. Pokušao sam da zaustavim autobus, ali nije vredelo. Bio sam priseban. Shvatio sam da moram brzo da reagujem izabravši jedino moguće rešnje – skrenuo sam na desnu starnu i udario u nasip. Putnici su vrištali, nastala je panika. Znao sam da je strah zavladao, ali prvo sam poletao ka deci.Video sam da ima povređenih, ali da nije tako strašno,. Pozvao sam firmu i ztaražio hitnu pomoć. Lekari su brzo stigli. Većina putnika nije htela da ode u bolnicu, jer su smatrali da su lakše povređeni – priča Dragan Golubović koji je juče dao zvaničnu izjavu policiji.

U “Bortraveluu”, dan posle nesreće, vladao je mir i radna atmosfera. Niko nije bio posebno uzbuđen, jer se sve završilo bez većih posledica.

– Pukla je spona zbog zamora materijala. Na redovnim i posebnom tehničkom pregledu ustanovljeno je da je autobus bio potpuno ispravan. Dikumenta to potvrđuju. Spona je pukla zbog zamora materijala i to je moglo svakome da se desi. Srećni smo što su dece dobro. I njihov direktor Vlada Stanković je došao na lice mesta. Jer, djake iz njegove škole vozimo godinama. Prezadovoljni smo i ponašanjem i spretnošću našeg vozača koji ima 22 godine vozačkog staža. Kod nas je pet poslednjih godina i važi za odgovornog i vrednog radnika. Nagradićemo ga po pravilniku preduzeća- naglašava Bora Rajić, vlasnik “Bortravela”.

Nakon nesreće za tili čas stigle su i porodice putnika. Roditeljsi su se inetersovali za svoju decu, ali su, od srca, čestitali vozaču Goluboviću koji je, kad je bilo najpotrebnije, bio smiren i – hrabar..

-Nisu važne nagrade, ponajmanje novčane. Srećan sam što su me rodutelji i deca zvali i pitali kako sam i da li je sve u redu sa zdravljem. Odomoriću se dan, dva i opet s đacima krenuti od “škole do kuće”- stidljivo reče Golubović  koji je samo na nagovor direktora  prihvatio da se “slika” za novine.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !