);
Breaking News

BUDIMIR VUČIĆ 1940-2010.

Bor, 30. decembar

Autor:B. Filipović

Ne verujem da je u Srbiji postojao veći patriota, istinoljubac i pravednik.  Rodoljub i Čovek. Radnik s toliko energije i elana, zaljubljenik u svoj rodni Pirot. S posebnom radošću susretao sa sa Borom, gde je proveo ceo radni vek. Gde god je radio bio je nesebičan, vredan, znalac i pregalac. Od „Jugobanke“, Instituta za bakar, Industrije obuće „Boranka“, plenio je brigom za radnike, za kolege, za prijatelje. Čovek kojeg bi svaki poznanik mogao nazavati DOBROTOM. Ekonomista kakvih je bilo, i ostalo, malo u ovoj zemlji. U „Boranki“, u ekonomskoj krizi devedesetih godina, nije dozvolio ni jedan radnik da  ode s posla tužnih očiju. Samo je on znao kako je fabrika dolazila do redovne plate.“ Za radnike i njihovu decu moramo obzbediti hleb. Ako zatreba, kupićemo njive i  sami uzgajati povrće“, rekao je jednom prilikom duboko zabrinut za fabriku i zemlju Srbiju. Nije zaboravljao ni svoje sunarodnike u ratnom vihoru. Dao je sve od sebe da pomogne tim napaćenim Srbima preko Drine. Krasila ga je nepresušna energija. Nije stajao sve dok mu, još podavno načeto, srce nije stalo.

Ako je ova zemlja izgubila sebi nekog toliko dragog i bitnog za nju, onda je među prvima ostala bez Budimira Vučića. Da je u „vrhovima“ bilo više razumevanja i tolerancije, hrabrosti i umenja, stručnjak i Čovek Budimir Vučić, dao bi još nemerljivo više za Bor i srpski narod. On, nemumorni ekonomski stručnjak kakvog je svaka firma samo mogla poželeti. Mnogi od nas nikada neće moći da zaborabve tu ljudskost i široku srpsku dušu, taj zabrinuti, duboki pogled za svoju zemlju i svoj rod. Bio je zaljubljen u Borsko jezero preplivavajući ga hiljade puta.Opčinjen prirodom, Bogom darovan svakom da pomogne, svakog da razume i pokloni mu pažnju. Nošen rodoljubljem poznavao je i voleo istoriju Srba.

Istina je da sve prolazi, samo sećanje ostaje. I dan je večit. Večit je i moj veliki , možda i najveći prijatelj kojeg sam imao u ovom skromnom i nemirnom životu, neprežaljeni Budimir Buda Vučić.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama