);

Cigarete skuplje do 30, a litar goriva do pet dinara

6.januar 2011.

Prvi udar na budžete u 2011. godini građani Srbije već su osetili, i to samo po osnovu podizanja akciza. Cigarete su skuplje za pet do 30 dinara, a uskoro bi trebalo da usledi i poskupljenje goriva, i to benzina za 30 para, a dizela za čak pet dinara po litru, piše današnji Blic.

U „Filipu Morisu“ minimalno poskupljenje pet dinara po paklici
U „Filipu Morisu“ minimalno poskupljenje pet dinara po paklici

Samo dva dana nakon što su nove akcize na cigarete zvanično stupile na snagu, u trafikama širom Srbije osvanule su nove cene cigareta kompanije „Filip Moris operejšens“ a.d., koje su u zavisnosti od vrste uvećane za pet do 30 dinara po paklici. Ostale kompanije još rade kalkulacije. Izuzetak je „Japan tobako internešenel“ čiji će cigarete od 10. januara biti skuplje za pet do 20 dinara po pakli.

Akcize na cigarete su 1. januara uvećane sa 17,27 na 26 dinara po pakli, a novi cenovnik kompanije „Filip Moris“, formiran na osnovu akciznog uvećanja, na snagu je stupio dva dana kasnije. Po osnovu novog obračuna cena, za pet dinara poskupele su „drina original“, „best eksport“ i „best eksport blu“, za 10 dinara uvećane su cene „bonda“, „besta boks“, „besta blu“, „besta silver“ i „besta gold“, “klasika 100S” i „klasika blu“, „klasika gold“ i „klasika silver“. Za 20 dinara skuplji su „LM“, „asos slim“, „iv“, „parlament”, „filip moris“ i „marlboro“, a za 30 dinara cigarete „virdžinija slims uno“, koje sada po pakli koštaju 200 dinara.

O P Š I R N I J E >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama