);

GENERALNI DIREKTOR RTB “BOR”, “NEZADOVOLJAN GREJANJEM”, UPAO, PRAĆEN SVITOM, U PROSTORIJE ZDRAVSTVENOG CENTRA

“DESANT” NA BORSKU BOLNICU

Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) “Bor”, u pratnji gradonačelnika Bora Nebojše Videnovića i nekoliko direktora javnih preduzeća u gradu, “potpomognut” televizijskim ekipama lokalnih elektronskih medija, upao je pred Badnji dan u ovdašnju bolnicu. Razlog je, kako je naveo, bio taj što su ga pozvali radnici RTB koji su se žalili na kvalitet grejanja u toj medicinskoj ustanovi.

Međutim, da li zbog toga što se tu našao dr Dragan Stojadinović, direktor borskog Zdravstvenog centra, koji je trebao biti na zimovanju u Bugarskoj, tek, obezbeđenje bolnice je zabranilo snimanje televizijskim ekipama, nakon čega su generalni direktor RTB i njegova svita ljubazno zamoljeni da napuste prostorije te medicinske ustanove, piše Lj. Trifunović, “Večernje Novosti”.

– Kvalitet grejanja u borskoj bolnici je loš – kazao je, vidno besan, Spaskovski, koji je izjavu, usput sve gestikulirajući rukama, dao ispred borske bolnice. – Niko od rukovodstva Zdravstvenog centra u Boru nam se nije obratio za pomoć, već smo morali da dođemo zbog pacijenata, koji se smrzavaju. Takve stvari su nedopustive u Boru i to će morati da se promeni.

Spaskovski se, nakon izjave, odmah udaljio sa lica mesta, a “palicu” u napadu na rukovodstvo Zdravstvenog centra u Boru preuzeo je gradonačelnik Videnović:

– Svi hvale grejanje u gradu, jer dnevno trošimo do 350 tona uglja, dok se u bolnici smrzavaju pacijenti. Jednostavno, ova kuća nema domaćina!

S druge strane, dr Dragan Stojadinović, direktor borskog ZC,  ističe da se radi o prepadu koji je unapred dogovoren. On je, takođe, istakao da ne zna u kom su svojstvu Spaskovski i Videnović proveravali kvalitet grejanja u borskoj bolnici, koja je pod isključivom ingerencijom Ministarstva zdravlja.

– Gradska bolnica je priključena na sistem daljinskog grejanja lokalnog JKP “Toplana” tako da, ukoliko je imao zamerki, Spaskovski trebao da ih iznese rukovodstvu tog preduzeća, a ne da u ovoj medicinskoj ustanovi pravi predstavu za široke narodne mase – naglasio je dr Stojadinović. – Ja se, za razliku od generalnog direktora RTB i gradonačelnika Videnovića, ne razumem u sve, ali znam da je Zdravstveni centar jedina ustanova u Boru koja, da se zbog pristojnosti tako izrazim, nije uvučena u opštu atmosferu koja vlada u gradu.

Inače, po saznanjima našeg lista, generalni direktor RTB ponudio je, nedavno, nadležnima u Vojno-medicinskoj akademiji iz Beograda ugovor kojim bi lekari sa VMA u Zdravstvenom centru u Boru pregledavali i lečili radnike Basena, a da bi u taj proces bili uključeni i ovdašnji lekari, koji bi se, kako se navodi”, “na taj način edukovali i sticali nova znanja”. U ugovoru o pružanju usluga, u koji su “Novosti” imale uvid, od dr Stojadinovića se tražilo samo da potpiše saglasnost.

Po našim informacijama, taj dokument se sada razmatra u Ministarstvu zdravlja.

EKSPERTI

Spaskovski, Videnović i dr Stojadinović su članovi G17 plus, dok je generalni direktor RTB i odbornik te partije u SO Bor. U gradu se još uvek prepričava nastup prvog čoveka Basena na poslednjoj sednici gradskog parlamenta kada je za skupštinskom govornicom, u direktnom televizijskom prenosu, obraćajući se delu opozicije, kazao “da aktuelna vlast sada mora da ispravi sve ono što su prethodne vlasti zas..le”. Ostalo je upamćeno i da niko zbog toga, uključujući gradonačelnika, ali i Dragana Žikića (SPS), predsednika SO Bor, nije smeo čak ni da ga opomene.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama