);

Lopovi odneli 30 bista

Bor, 10.januar 2011.

Nepoznati vandali oskrnavili su od 2. do 5. januara blizu trideset grobova u Boru i borskim selima Zlot, Oštrelj, Brestovac, Metovnica i Slatina, odakle su pokrali bronzane biste pokojnika sa nadgrobnih spomenika. Samo u Brestovcu nadomak Bora lopovi su sa seoskog groblja odneli tri broznane biste pokojnika i bistu narodnog heroja iz Drugog svetskog rata Danila Atanaskovića sa spomenika u centru sela, piše današnji Blic.

Slobodan Bugarić kraj oštećenog ćerkinog spomenika
Slobodan Bugarić kraj oštećenog ćerkinog spomenika

Roditelji pokojne Biljane Bugarić Slobodan i Zagorka još ne mogu da se oporave od stravičnog prizora kojeg su zatekli na Badnji dan na seoskom groblju u selu Brestovac, kada su i primetili da je sa nadrgobnog spomenika ukradena bronzana bista njihove ćerke.

– Supruga Zagorka je ujutru krenula na groblje da zapali sveću našoj ćerki Biljani koja je u 26. godini nastradala u saobraćajnoj nesreći pre deset godina. Zatekla je jeziv prizor. Srušeni mermerni stub sa kog su lopovi odneli bistu. Odmah me je pozvala. Slučaj sam prijavio policiji. Srce me boli jer ne mogu da prihvatim da postoji takav um koji je u stanju da skrnavi sveta mesta i krade sa nadgrobnih spomenika – govori vidno potresen Slobodan Bugarić.

Kako tvrdi Slobodan, najpre je pred novogodišnje praznike u centru sela sa spomenika ukradena bronzana bista narodnog heroja Danila Atanaskovića, a nekoliko dana posle toga još tri biste pokojnika koje su huligani odneli sa nadgrobnih spomenika na seoskom groblju.

Ukradena bista iz centra sela
Ukradena bista iz centra sela
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !