);

ZLOT BEZ TV SLIKE

Bor, 12.januar 2011.

Konferencija za novinare grupe građana Zlota
Konferencija za novinare grupe građana Zlot

Autor: B.F.

Zlot, najveće selo u istočnoj Srbiji sa oko 6.000 stanovnika, već četiri meseca je u medijskom mraku, jer je uništen i pokraden predajnik TV Bor. Sve to vreme niko ništa ne preduzima da se predajnik osposobi kako bi građani imali pravovrmene informacije o zbivanjima u opštini i RTB-u Bor. Ukoliko se i dalje o tome bude ćutalo doći ćemo pred zgradu TV i protestovati dok se god ne okonča ovaj problem. Ovo je zaključak današnje konferencije za novinare grupe građana Zlota koji su doneli i peticiju s potpisom oko 300 nezadoovljnih meštana.

-Sramota je da u 21. veku nemamo TV sliku.  TV Bor je opštinska stanica i ona obevašetva o dešavanjima u našem kraju. Za Novu godinu nismo znali da je organizovan dooček u centru grada, a mogli smo da dođemo i da s ostalima uživamo i ispratimo staru godinu. To što su lopovi  „očerupali“ predajnik i  uništili opremu , nama ništa ne znači. Neko mora da se pobrine za bolje informisanje, jer i selo je učestvovalo u izgradnji predajnika- kaže Milutinn Jocić.

Iz TV Bor su poručili da još neka sela nemaju signal i da se taj nedostatak može rešiti  zajednički sa opštinom i građanima. Potrebno je svega 300.000 dinara da bi se postavio loklni odašiljač, ali do sada nije bilo ni tih para.

-Zlot je planinsko selo  s najvećom zemljišnom površinom u Srbiji, što iziskuje kvalitetniju opremu za  TV „pokrivanjem“ celog područja. Novac će morati da se obezbedi, jer su ti ljudi zaista u medijskom mraku. Oni , samo u pojedinim sokacima, mogu da gledaju zaječarsku TV, ostale stanice se gotovo ne vide- kaže Dragan Žikić, predsednik SO Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !