);

Do tablica 13 uplatnica

Bor, 13.januar 2011.

Sa novim propisima i naknadama registracija automobila postala košmar. Za nalepnicu, dozvolu i oznake plaća se i policiji i kovnici novca

Ukoliko ste krenuli da registrujete automobil treba da znate da vam treba mnogo strpljenja i još više novca u novčaniku!Strpljenje vam je neophodno da ispunite i uplatite, verovali ili ne, čak 13 uplatnica!Krenimo redom. Kupili ste novi automobil. Recimo, najprodavaniji model u poslednje dve godine u Srbiji,“punta“ iz Kragujevca. Odlazite na tehnički pregled (cene su šarolike – od 750 dinara pa naviše), pišu Novosti.

Naravno, sleduje vam uplatnica… Zatim birate jedno od osnovnih osiguranja. Cene su iste. Za vozilo do 1.200 kubika i 60 KS ono iznosi 7.543 dinara. Treću uplatnicu dobijate za „Porez za upotrebu motornog vozila“. Iznos – 1.680 dinara. Sledi namet, pardon taksa za „javne puteve“. Doduše svega 150 dinara (ne smetnite sa uma da na putevima Srbije ima oko 2.000.000 vozila). Sledi uplatnica za „komunalnu taksu“ – 1.908 dinara. Adminstrativna taksa je 1.400 dinara. „Eko taksa“ je 286 dinara.

Dolazimo do novih tablica. Za njih prvo uplaćujete Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (ZIN) 990 dinara, a MUP-u 1.001 dinar. Po novoj uredbi od ove godine uvode se i nove saobraćajne dozvole. I za njih plaćate na dve uplatnice. Prvu na račun ZIN 673 dinara , a drugu na račun MUP 527 dinara.

Tablice, da podsetimo, morate da menjate svakih sedam, a saobraćajnu dozvolu na deset godina.

Da bi saobraćajac, prilikom kontrole, lakše video da li je zaustavljeno vozilo registrovano, od ove godine, na šoferšajbni ćete morati da imate i specijalnu nalepnicu koja će se menjati svake godine.

I za nju vam sleduju dve uplatnice. Jedna ZIN-u (215) a druga MUP Srbije (185 dinara).

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !