MILOŠ MILIĆEVIĆ IZ KNJAŽEVCA I RADOVAN VULIKIĆ IZ BEOGRADA POGINULI U SAD

VAŠINGTON/BEOGRAD – Srpski državljani Radovan Vulikić (27) iz Beograda i Miloš Milićević (31) iz Knjaževca poginuli su prošlog petka u saobraćajnoj nesreći u Vašingtonu, a uzrok sudara je neažurnost službi za čišćenje ulica, javljaju današnje agencije i sajt prezentacije.

Njihovi prijatelji u SAD kao i tamošnji predstavnici SPC organizovali su se da skupe novac da bi se njihova tela prebacila u Srbiju, za šta je potrebno po 12.000 dolara da bi mogli da se sahrane u otadžbini.

Dva mladića su posle proslave srpske Nove godine, kako saznajemo, krenuli kućama u „jaguaru“. Na Kanal roudu su oko pet sati ujutru proklizali na „crnom ledu“, osobenom za ove krajeve, koji ne može da se vidi. Nakon toga njihov automobil je udario čeono u kamion pikap koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vašingtonska policija je saopštila da je bilo leda na putu kada su se sudarili „jaguar“ i pikap, a i vozač kamiona je naveo da je „jaguar“ proklizao pre sudara.

Posle nesreće stanari tog dela Vašingtona su napomenuli da službe za čišćenje ulica ne obavljaju svoj posao, ne uklanjaju led i da se zato dešavaju često saobraćajne nesreće. Prema njihovim rečima, voda se skuplja na nekoliko mesta na ovom putu i kada temperatura padne pretvara se u crni led, što je veoma opasno, jer on ne može da se vidi.

Kako javlja naš dopisnik iz Knjaževca, pokojni Miloš iza sebe ostavio je roditelje Gorana i Vesnu i  sestru koji žive u Knjaževcu.

Share

Ostavite odgovor