„GORENJE“ OTVARA FABRIKU U ZAJEČARU

Slovenačka kompanija „Gorenje” otvoriće fabriku u Zajecaru, potvrđeno je u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

U fabrici će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. Industrijski kompleks u Zaječaru obuhvata dve hale ukupne površine 18.000 kvadratnih metara, koje se nalaze na 14 hektara zemljišta, objavila je „Politika“

„Gorenje” će u Zaječaru zaposliti najmanje 300 ljudi. Planirana početna investicija iznosiće približno 2,9 miliona evra.

Tokom prethodnih nekoliko meseci, ministar ekonomije Mlađan Dinkić je u nekoliko navrata organizovao posete čelnih ljudi „Gorenja” potencijalnim lokacijama u našoj zemlji i oni su izabrali Zaječar, gde će u narednim danima biti potpisan ugovor o izgradnji nove fabrike.

„U ovom trenutku borimo se i da ostali gradovi i opštine u Srbiji dobiju nove fabrike i nova radna mesta”, naveli su u Ministarstvu ekonomije.

„Gorenje” je u Srbiji već prisutno na dve proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri.

Share

Ostavite odgovor