);

PAO S KROVA TEHNIČKOG FAKULTETA I POGINUO

BOR, 25.januar 2011.

Autor: M. C

Foto: D.Popaz

Nepažnja je stajala života S.Đ. (24) iz Bora kada je noćas, oko dva sata izjutra, pokušao da ukrade limeni oluk sa zgrade Tehničkog fakulteta. Nesrećni čoveke je pao sa deset metara i najverovatnije na mestu ostao mrtav. Pronašao ga domar fakulteta ujutru oko sedam sati  i odmah pozvao policiju.

-Smrt je nastala zvog fakture lobanje. Ipak, tek posle obdukcije tačno će se ustanoviti kako je  S. Đ. poginuo – rekao je novinarima dr Rodoljub Pejčić.

Sigurnosne kamere na zgradi fakulteta zabeležile su kako se jedan čovek, oko jedan sat po ponoći, prikrada sa zadnje strane obejkta. Pola sata kasnije kamere su snimile kako je ista osoba pala sa krova.

Preptosdtavlja se da je S.Đ. izgubio ravnotežu i okliznuo se, što je bilo kobno. Na krovu zgrade ostala je njegova kapa.

Ovo nije prvi slučaj krađe bakarnih limova i oluka koji se završio smrću.  Radnici preduzeča “Zaštita” koji čuvaju imovinu RTB Bor prošle godine su uhvatili više od 2.400 lopova koji su posegli za otpadnim bakrom, naftom, alatima, elektroličkim muljem u kojem je značajan sadtržaj zlata. Često se krade u grupama i do 20 lopova koji kao “izvidnicu” šalju decu i žene. Stražari su u krađi uhvatili i jednu trudnicu.

Sem bakarnih oluka, najviše se krade bakarni lim na zgradama i ustanovama. Tako je sa zgrade “Kapija Bora” ukraden ceo bakarni krov. Pre dve godine nestao je i oluk sa zgrade policije.

Mesto na krovu sa kojeg je pao S.Đ.
Mesto na krovu sa kojeg je pao S.Đ.
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !