);

POLICIJA PRONAŠLA LOPOVA U – ZAMRZIVAČU

Autor: D.P.

Branislav Stanković (25), iz sela Slatina, koji je pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je od  decembra prošle do početka januara ove godine ukrao više bronzanih bisti, vaza i mesinganih ploča sa spomenika na grobljima u Boru i selima  Metovnica, Oštrelj, Brestovcu, Slatina i Zlotu, uapšen je u – zamrzivaču u svojoj kući . Čim je video policajce da su blizu njegovog doma Branislav se sakrio u uključeni u struju zamrzivač. Pretpiostavlja se da je u zamrzivaču proveo najmanje sat vremena očekujući da se policajci udalje. Nije imao sreće. Policajci su pedantno istraživali sve detalje, što se i te kako odužilo.Banislav sve više zebao i drhtao od hladnoće, U trenutku je hitro otvorio poklopac zamrzivača, otersao sitni led sa odela i drhteći od zime, progovrio:

– Ljudi moji, hapsite me, radite šta god hoćete, ne mogu više da izdržim.

Branislav je, sumnja se,  pod okriljem noći, pajserom  i čekićem odvaljivao bronzane i mesingane predmete sa grobalja ne samo u Boru i okolini, nego i u svom selu. Biste i ploče teške više desetina kilograma , sumnja se, preprodavao je na crrnom tržištu u Boru.

Nakon hapšenja Stankovića, samo posle dan, dva u selu Gornjane je ukradena ploča sa imenima palih boraca NOR-a. pretšpostavlja se da u selima postoje cele ekipe lopova koji skrnave groblja i kradu metalne predmete sa spomenika i iz grobnica.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !