);

Direkciji za izgradnju Bora isključili struju

Bor, 26.januar

Ekipe borske “Elektrodistribucije” počele su isključivanje struje firmama kojima su pre nedelju dana zbog neizmirenih obaveza poslate opomene. Po rečima Dragana Miloševića, direktora “Elektrodistribucije”, pravna lica, među kojima se nalaze 64 firme u Boru, duguju više od 500 miliona dinara, piše današnji Blic.

Foto: M. A. Pirke

-Među najvećim dužnicima su JKP “Toplana” sa 207 miliona i borski “Vodovod” koji za utrošenu električnu energiju duguje 134 miliona dinara. Sa spiska neće biti isključene one firme koje se jave i uspostave dogovor oko reprograma duga. Jedno od preduzeća koje je to i učinilo je i Topionica i rafinacija (TIR) iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena “Bor” koja duguje 39,2 miliona dinara, ali su nakon opomene pred isključenje isplatili deo dugovanja od 5,5 miliona i uspostavili reprogram. Deo dugovanja je izmirilo još nekoliko borskih firmi – rekao je Milošević.

-Bez električne energije juče je zbog neisplaćenog duga za struju u visini od 25 miliona dinara ostala zgrada Direkcije za izgradnju Bora. Bez napajanja električne energije ostale su i firme „Teretni transport“ i „Šumska sekcija“ koja duguje više od 200.000 dinara. Među dužnicima u Boru za neplaćenu a utrošenu električnu energiju su i sve osnovne i srednje škole koje neće biti isključene sa mreže. Elektromašinska škola beleži dug za struju od 804.000, Rudarsko-metalurška škola 645, a Muzička škola u Boru 250.000 dinara.

Obračuni pokazuju da potrošači iz kategorije domaćinstava duguju 188 miliona dinara. Ekipe “Elektrodistribucije” danas će sa mreže isključiti neuredne platiše čiji je dug za utrošenu struju prešao 10.000 dinara u gradskim ulicama Šistekova, Dositeja Obradovića, Vojske Jugoslavije u Bolničkom naselju i starom delu grada.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !