);

СРБИЈА ЈЕ НА ИВИЦИ БАНКРОТА

Бор, 11.фебруар

Општински одбор ДСС Бор оценио актуелну политичку ситуацију у држави и у борској општини

Општински одбор ДСС Бор жели да укаже на забрињавајуће ствари које се дешавају у нашој општини.

Нашим суграђанима је позната катастрофална ситуација у којој се Србија налази. Они то осећају на својој кожи. Садашња Влада Републике Србије је својим лошим вођењем земље довела до просјачког штапа већину грађана наше земље. Поскупљења, инфлација, крах економије довели су до енормног пада животног стандарда.

Повећање цена комуналних услуга (очекује се поскупљење и електричне енергије) је највише погодило наше суграђане у граду.

Грађане који живе у селима борске општине поред небриге ове Владе према пољопривреди погађа и небрига здравства која се огледа у неадекватном пружању здравствене заштите а што представља вид дискриминације.

Поставља се питање да ли је довољно да само 2 дана током седмице лекар и медицинска

сестра обиђу наша села (сем Злота). И то по више села у једном дану.

Распоред рада сеоских амбуланти:

Д. Б. Река, Танда и Лука –уторак и четвртак;

Горњане и Кривељ-среда и петак;

Слатина и Оштрељ-понедељак и среда;

Метовница и Шарбановац-понедељак и четвртак.

Несхватљиво је да због примања ињекције, превијања или најобичније интервенције најстарији суграђани из најудаљенијих села морају да се намуче да дођу а због отежаног превоза и већи део дана проведу у Бору.

Зато ДСС апелује на надлежне у Дому здравља да ову дискриминацију исправе и пруже нашим суграђанима са села адекватну медицинску заштиту. Ако је потребно мораће и само Министарство здравља да се укључи јер се садашња Влада РС увек позива на проевропски пут, европске вредности и норме.

Не оправдава небригу власти према грађанима наше земље ни лоша економска

ситуација, ни то што се Србија према изјавама већине економиста налази пред банкротством.

Садашња Влада РС је највећи кривац за колапс у коме се налази индустрија, пољопривреда, за даље уништавање села. Подсећања ради, Влада Војислава Коштунице је оставила садашњој Влади позитиван привредни раст, стабилан динар и животни стандард који је најмање за 1/3 виши од садашњег.

Садашња Влада је довела грађане Србије у безнађе. 250.000 људи је остало без посла а обећала је да ће толико запослити. Јавни дуг је порастао са 26% БДП у 2008. Години нa чак 41,5 % БДП у 2010. Години. Да би нашим суграђанима појаснили колико је због тога близу банкрот земље износимо изјаву познатог економисте Мирослава Здравковића са Економског Института да је граница банкротства једне земље ако јој је Јавни дуг 45% у односу на БДП. Са друге стране укупан спољни дуг земље је близу 24 милијарде евра! А СВАКОГ ДАНА СЕ УВЕЋАВА ЗА 3300 ЕВРА У МИНУТИ ОДНОСНО БЛИЗУ 5 МИЛИОНА ЕВРА НА ДАН!

Економија наше земље је под овом влашћу стављена у функцију партија на власти. Многе општине и грађани су таоци и жртве такве политике. Основна парола ове Владе РС је да ЕУ нема алтернативу и ширење безразложног оптимизма.

ДСС мисли да само Србија и нормалан живот у њој немају алтернативу! И свака нормална власт треба да томе тежи.

ДСС позива грађане да дају поверење опцији која их по том питању никад није изневерила!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !