);
Breaking News

Puškom branio kuću od kradljivaca bakra!

Bor, 14.februar

Kradljivci bakra u poslednjih nekoliko meseci opustošili su borska planinska sela Gornjane, Tanda i njihove zaseoke piše današnji PRESS.

Meštanin Dragi Veljković kaže za Press da je morao puškom da brani imanje od drskih pljačkaša!

– Od oktobra meseca prošle godine lopovi su me pljačkali tri puta. Najpre su mi ukrali poklopac od starog kazana, a zatim su 21. novembra obili katanac od podruma i odneli nov kazan sa furunom. Nedelju dana kasnije vratili su se ponovo po kacu koja je deo kazana i u kojoj se nalazi spiralna cev od bakra. Čuo sam kučiće da laju, pa sam izašao napolje sa puškom i video u mraku dvojicu lopova sa baterijskim lampama. Opalio sam dva puta u vazduh i oni su pobegli. Mi znamo ko su kradljivci, ali niko ne sme da kaže javno, šta zna čovek šta može da se desi. Sada po celu noć dežuram. Stavio sam pušku pored kreveta – priča Dragi Veljković.

Meštani ovih sela kažu da su pljačkaši najpre sa crkve u centru Gornjana pokrali svi bakarne oluke, a potom i sa stare škole, izrađene 1900. godine. Zatim su na red došli i svi predmeti od bakra po dvorištima, šupama i podrumima. U ovom periodu meštani ovih sela ostali su i bez 15 kazana za pečenje rakije.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !