);
Breaking News

JUBILEJ KUD-a „NOVO SELIŠTE“

Bor, 21.februar

Autor: D.Popaz

KUD „Novo Selište“, osnovan pre 11 godina, u nedelju uveče, u maloj dvorani Sportske ustanove „Bor“, celovečernjim koncertom obeležio je  300 nastupa u zemlji i inostranstvu. Momci i devojke i najmlađi igrači, pevači i instrumentalisti predstavljali su Srbiju i opštinu Bor u sedam evropskih zemalja. U programu su igre iz Srbije, a za jubilej program je dopunjen spletom iz Ponišavlja. U Makedoniji, u Strugi, na međunarodnom festivalu okitili su se nizom nagrada.

-Najdraže priznanje je „Zlatni opanak“ u Valjevu, gde smo oduševili publiku i zavredili prvu nagradu. Naši članovi su đaci iz osnovnih škola, srednjoškolci, radnici i  studenti. Po masovnoasti među prvima smo u Republici. Vežbamo u skorminim uslovima u  prosgtroijama Mesne zajednice „Novo Selište“, a pokatkad i u salama srednjih i osnovnih škola. Održava nas entuzijazam i ljubav prema srpskoj pesmi i igri-kaže osnivač i umetnički rukovodilac Zoran Milosavljević.

KUD „Novo Selište“ učestvuje na mnogim tradicionalnim manifestacijama u zemlji, od „Kupusijade“ u Mrčajevcima“ do dana Brestovačke banje i „Haduk Veljkovih dana“ u Lenovcu kod Zaječara.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama