);
Breaking News

Miloševićevu vilu na Dubašnici otvaraju za turiste

Bor, 21.februar

Velelepna rezidencija na Dubašnici, napravljena u stilu lovačke kuće i namenjena Josipu Brozu, u kojoj je vreme najviše provodio Slobodan Milošević, odavno ne prima, kao nekad, visoke državnike i važne goste. Međutim, na zahtev rukovodstva opštine Bor, vila koja je godinama bila zabranjena za javnost mogla bi da otvori vrata turistima, naročito zaljubljenicima u lovni turizam, piše Blic.

Foto: B.F.

Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović istakao je da će u narednom periodu od republičkog MUP-a zatražiti da se rezidencijalni objekat na Dubašnici prenese u nadležnost Skupštine opštine Bor.

Imamo nameru da od MUP-a Srbije zatražimo objekat na Dubašnici kako bi se preuredio za javnu upotrebu. Rezidencijalni objekat je pogodan za pokretanje razvoja turizma, naročito za ljubitelje koji uživaju u čarima lovnog turizma – rekao je Videnović.

Uz rezidenciju na Dubašnici se nalazi ograđeno lovište od oko 800 hektara u kojem ima jelena, muflona, divokoza, srndaća, divljih svinja i druge sitne divljači. Kako se ranijih godina govorilo, uz dobar marketing Dubašnica bi bila veoma privlačna za klijentelu sa dubljim džepom. Iz priča se govorilo da vila ima oko 30 postelja, posebnu kuhinju, više kupatila, pomoćnu zgradu i bazen, a zbog toga što objekat nije u upotrebi lokalna sredina je godišnje gubila oko tri miliona dolara.

Do početka avgusta očekuje se završetak obnove prve faze Hotela „Jezero“ na Borskom jezeru, odnosno stavljanje u funkciju prizemlja i prvog sprata hotela. U renoviranje hotela za početak biće investirano 2,7 miliona evra, a neophodan novac obezbediće Ministarstvo ekonomije i RTB „Bor“ koji će u ove svrhe izdvojiti 1.300.00 evra. Po završetku obnove prve faze hotela, obezbediće se uslovi za zapošljavanje 30 novih radnika – dodaje on. Videnović je takođe rekao da u narednom periodu očekuje sastanak sa predstavnicima „Gaspromnjerfta“, firme koja je, uz NIS, vlasnik i nedovršenog superluksuznog hotela „Jelen – Hajat“ na Crnom vrhu kod Bora, o nastavku izgradnje ovog hotela. Prema prvobitnom planu, kada je započeta izgradnja hotelskog kompleksa na Crnom vrhu, trebalo je urediti i završiti izgradnju heliodroma, podzemnih garaža, veštačkog jezera i lovišta, klizališta, diskoteke, restorana.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama