);

Od 1. marta struja skuplja 13,5 odsto

Bor, 22.februar

Odluka o poskupljenju struje od 13,5 odsto trebalo bi da bude doneta na sednici Vlade u četvrtak, saznaje „Blic”. Viša cena električne energije biće obračunata od 1. marta.

Foto: D.Popaz

Vlada, međutim, još uvek traži formulu i rešenje kako da malim potrošačima, onima koji troše do 300 kilovat-sati električne energije, odobri popust s obzirom na to da još uvek nema socijalnih karata, piše današnji Blic. Upravni odbor Elektroprivrede Srbije usvojio je izmenjeni Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu, koji predviđa poskupljenje struje od 1. marta, a u EPS-u su rekli da će za nekoliko dana biti poznato da li će Vlada da odobri više cene električne energije od sledećeg meseca. Upravni odbor EPS-a je inače prethodno bio usvojio Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu i krajem decembra ga poslao Vladi Srbije na razmatranje. Taj plan je predviđao poskupljenje struje od 1. januara 2011. godine za oko 15 odsto, odnosno za domaćinstva oko 13,6 odsto, objašnjavaju u EPS-u.

Inače, struja je poslednji put poskupela 1. marta prošle godine, a Elektroprivreda je zatim u toku 2010. tražila još jedno poskupljenje, koje je Vlada odbila.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !