);
Breaking News

DANAS JE POČELA SKIJAŠKA SEZONA NA CRNOM VRHU

Bor, 24.februar

Da je bilo dovoljno snega Borani bi se skijali i ranije. Svakodnevno besplatan autobuski prevoz

Autor: M.Radulović

Danas (24. februara) na Crnom vrhu (1034 m) kod Bora počela je skijaška sezona. Za tu priliku popravljena je ski-staza i mali ski-lift, kapaciteta 100 skijaša za pet minuta, a posao su uradili radnici novog Javnog preduzeća Turistički centar Bora. Vršilac dužnosti direktora Jovica Anđelović kaže da je veliku pomoć, pre svega materijalnu, dao Basen Bor, kao i Opština, koja je obezbedila stari Lovački dom za pripremu toplih napitaka i (uglavnom) hladnih predjela.

U ovom preduzeću kažu da nije reč ni o kakvom zakašnjenju, nego se čekao sneg. Njega sada na Crnom vrhu ima više od 50 santimetara, čime ne može da se pohvali ni Kopaonik (tamo je sneg debeo 37 santimetara). Opština Bor obezbedila je i besplatni autobuski prevoz za sve vreme dok traje sezona. Autobusi će polaziti u devet sati ispred Doma kulture, a sa Crnog vrha vraaće se u 16 časova.

Skijaška staza nije „za potcenjivanje“ – dugačka je 903 metra, a visinska razlika je 143 metra.

Značajno je pomenuti da u Turistčkom centru Bora postoje veoma relani i lepi planovi kada je reč o skijalištu na Crnom vrhu. Detalji za sada ostaju (prijatna) tajna.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama