);

OPŠTINA KUPUJE AUTOBUSKU STANNICU

Bor, 24.februar

Autor: M.C.

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća odlučeno je da opština Bor učestvuje na licitaciji za kupovinu Autobuske stanice koja je već pet godina zatvorena. Početna cena je 4,9 miliona dinara.

-Novac je obezbeđen iz tekuće rezerve. Oglas o prodaji završava se do petka, a kako smo obaveštani do sada se jevio samo jedan zainteresovan kupac. Najvažnije je da grad , nakon više godina, dobije Autobusko stanicu . Ostali delovi preduzeća „Borprevoz“ u likvidaciji prodavaće se tokom ove godine- rekao je Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor.

U Boru kolaju priče da će Opština pojavljivanjem na licitaciji ugroziti najzainteresovanijeg za kupovinu zgrade Autobuske stanice privatno preduzeće „Boprevoz“ čiji vlasnik Bora Rajić odavno nije u milosti vladajuće lokalne političke vrhuške na čelu sa G-17.

Share

2 thoughts on “OPŠTINA KUPUJE AUTOBUSKU STANNICU

  1. Ma da,partijski drugovi ! Zašto da jedan ugledni privrednik stavi šapu na ovako „reprezentativno“ zdanje u centru grada? Otkupite je vi i stajaće i dalje van svake funkcije kao i do sada narednih desetak godina! I to sve naravno kupite je našim parama, budžetskim sredstvima iz „rezerve“,ionako te pare stoje tu bez-veze. Ima se može se ! Možda u toj „rezervi“ ima i para za jedan minibus,pa da kompletirate javni saobraćaj u gradu, kad kao opština kupite autobusku stanicu? Ma jasno kao dan- dole Bora Rajić,živeo G17 plus,pa makar se svi ugurali u taj minibus!

  2. Ako Opstina kupuje jer je to privatizacija ili drzavizacija! Nisam za to da stanica bude ovakva kakva je, ali ako se je pametna nasa drzava odlucila za PRIVATIZACIJU, onda nema vise drzavizacije-iako se to meni svidja! Ali onda drzavizujte ceo Borprevoz, pa Raketu Uzice, pa ATP Pirot i SVE PROPALE FIRME U SVAKOM GRADU! Zasto? Pa jednostavno, svaki gradjanin je u ovoj zemlji ravnpravan, nemoze kod jednih ima a kod drugih NEMA privatizacije! Ako opstina kupi stanicu-mora da napravi socijalne karte bivsih BORPREVOZOVIH radnika i da ih zaposli! I tako moze – SVE OSTALO NE VALJA, odnosno ONDA DRZAVIZACIJA NE SME DA BUDE! To je protiv ustavno, ma i ovako je protiv ustavn, ali ajde….drzava postoji zbog ljudi, a ne ljudi zbog drzave! Ako kupi privatnik, neka zaposli koga zeli…Ja ne razumem nasu drzavu, cas cemo malo privatno, pa drzavno, – ta neozbiljnost nas kosta da ima 5 miliona nezaposlenih od 7 miliona ljudi!!!
    p.s I ja sam da sve bude drzavno, ko nece, neka radi u svojoj firmi, ali onda mora SVE biti drzavno!!!

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !