);

Bor: Plakati protiv direktora

Bor, 6.mart

Grad osvanuo izlepljen oglasima protiv Blagoja Spaskovskog. Pamfleti uzburkali javnost

Na izlozima i oglasnim tablama u Boru, u petak su osvanuli fotokopirani isečci iz jednog beogradskog nedeljnika, u kome se, kako se navodi, ukazuje na sve „marifetluke Blagoja Spaskovskog, aktuelnog generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, pišu Novosti.

Na dve iskopirane strane se, između ostalog, navodi da je Spaskovski, koji je do 2000. godine bio direktor Rudnika bakra „Bor“, preduzeća iz sastava RTB, „hapšen zbog 17 krivičnih dela, jer je oštetio rudnik za nekoliko miliona dolara“.

Aktuelnom prvom čoveku RTB na dušu se stavlja i da za „struju duguje 100 miliona evra“, kao i da „pravi hotel, a ne bakar“, pri čemu se aludira na proširenje motela „Klub RTB“ u Brestovačkoj Banji, nadomak Bora.

Ipak, najteža optužba na račun Spaskovskog, koja se iznosi na pamfletima izlepljenim po gradu je da „RTB nabavlja repromaterijal od jedne beogradske firme, čiji je vlasnik jedan od zamenika prvog čoveka „Bora“ iz vremena dok je on bio na čelnoj poziciji u Rudniku bakra. Na osnovu toga“, navodi se u pisaniju, „upućeni sumnjaju da se iza te firme iz Beograda, zapravo, krije sam generalni direktor RTB“.

„Novosti“ su u petak pokušale da stupe u kontakt sa generalnim direktorom RTB, ali on nije odgovarao na naše pozive, a posle izvesnog vremena isključio je službeni mobilni telefon. Njegova sekretarica, kojoj smo kazali o čemu želimo da pišemo, rekla je da će obavestiti Spaskovskog o našem zahtevu.

– Ne želimo da komentarišemo tu temu, kazala je Gorica Tončev Vasilić, portparol RTB.- Reakcije očekujemo od nadležnih organa.

POLICIJA RADI

Pojavljivanje pamfleta izazvalo je veliko interesovanje javnosti, pa su, dok nisu uklonjeni, Borani sa pažnjom čitali njegov sadržaj. A u policiji, čiji su pripadnici u petak obavili uviđaj na nekoliko mesta u opštini gde su bili izlepljeni pamfleti, kratko su nam kazali da rade na otkrivanju počinilaca.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !