);
Breaking News

PENZIJA ZA PET DANA

Bor, 6.mart

PIO u  Boru među najažurnijim u Srbiji

Autor: B.F.

Filijala Fonda penziono-invalidskog osiguranja u Boru za manje od godinu, od jedne od najlošijih na glasu postala je među najuzornijim u Srbiji.  Sredinom marta prošle godine novi direktor Verica Čarapić zatekla je 2.819 nerešena predmeta, ne računajuči 660 naknadno pronađenih. Danas je ukupno 180, od kojih je 43 nerešena zahteva iz ostalih jugo- republika.

-Preostalih 117 zahteva biće rešeno najkasnije za dva meseca. Jer, reč je o najtežim predmetima koji često “podležu” nejasnoćama oko priznavanja benficiranog radnog staža. Bor, Majdanpek i Prahovo decenijama se bore s tim problemom, jer za teška radna mesta ne mora uvek da bude obezbeeđena beneficija u stažu. U principu, danas se zahtevi za penziju reševaju za pet, šest, najkasnije za deset dana. Istovremeno, okončali smo i 469 rešenje na ime naknade za invalide rada- kaže Čarapićeva dodajući da su joj pojedine službe osposbljene i za dnevnu ažurnost.

U Timočkoj krajini još se pamti slučaj od pre više godina kada je borska flijiala PIO zbog raznih malverzacija morala, po kazni, da se premesti u Zaječar. To je najviše pogodilo građane, ali se i kasnije predugo čelako na rešavanje stotine predmeta. Zato je pre oko godinu smenjen tadašnji direktor i na njegovo mesto postavljen novi šef koji je uveo stroga pravila profesionalnosti.

– Iako svakodnevno putujem iz Negotina, ne osećam umor. Zahtevam od zaposlenih da i u pismenoj formi obrazlože svoj dnevni učinak. Uvedene je video nadzor. Više nema nesnosnih gužvi. Na šaletrima mogu da su nađu dnajviše dvoje, troje ljudi. Blizu smo dnevne ažurnosti, što je zaista izvanredan uspeh- naglašava Verica Čarapić.

Filijala borskog PIO uskoro će dobiti i savremene uslove za rad. Cela služba biće premeštena u bivšu zgradu “Jugobanke” u centru grada, gde će, prvi put, imati dovoljno prostora.

Neće više biti podstanari

Filijala borskog PIO godinama je podstanar u potkrovlju zgrade u užem centru grada. Ptrostor je i nedovoljan i nekvalitetan. U malim kancelarijama je i po pet, šest službenika. Kada se za mesec,dva pređe u zgradu bivše “Jugobanke” , u strogom centru grada, stvoriće se uslovi kakvi i priliče ovoj instituciji.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !