);

BORANIN NEBOJŠA ĆIRIĆ – OD SEKRETARA DO MINISTRA

Bor, 9.mart

Kandidat za ministra ekonomije i regionalnog razvoja u rekonstruisanoj Vladi Srbije Nebojša Ćirić od 2008. godine obavlja funkciju državnog sekretara u tom ministarstvu, a na čelu ministarstva naslediće Mladjana Dinkića, koji je 15. februara podneo ostavku.

Ćirić je bio i šef tima Vlade Srbije za pregovore sa „Gazpromom“, učestvovao je i u pregovorima sa „Fijatom“, a angažovan je i oko privatizacije RTB Bor.
Rodjen je 1974. godine u Boru, u Beogradu je završio matematičku školu „Mihajlo Petrović-Alas“, prenosi TANJUG.


Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu, a magistrirao Poslovnu ekonomiju i finansije na Heds univerzitetu u Parizu kao i više specijalističkih studija na dve visokoškolske ustanove u Londonu.

U Beograd se vratio 1996. godine, nakon čega je na Univerzitetu „Braća Karić“ radio je kao asistent makroekonomije. Kasnije radio na Ekonomskom institutu i u firmi „Diloit i Tuš“ gde je bio direktor sektora za konsalting. Zbog prirode posla živeo je u Banjaluci, Makedoniji i Češkoj.
Prema sopstvenim tvrdnjama, u Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja došao je kao nestranačka ličnost, a u ministarstvu je najpre bio pomoćnika ministra za privatizaciju, a od 2008. godine je državni sekretar.
Član je više stručnih i struukovnih udruženja, od hobija voli motore i igru „snuker“ bilijar, vatreni je navijač „Crvene Zvezde“, a u slobodno vreme voli da igra košarku i fudbal.
Govori engleski jezik, oženjen je i otac dvoje dece.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !