);

INVALID NEBOJŠA NEDELJKOVIĆ NIJE USPEO DA SE SPALI ISPRED OPŠTINSKE ZGRADE

Bor, 9. mart

Policija najprofesionalnije pomogla Nedeljkoviću koji se nije šalio

Autor: M.C.

Foto: D.Popaz

Nebojša Nedeljković, težak invalid rada, bivši radnik borske Topionice i rafinacije  bakra nije se danas oko podne samozapalio ispred opštinske zgrade kako je najavljivao jer su ga u tom naumu sprečile jake policijske snage. Neko je dojavio policiji šta Nedeljković sprema, tako da su organi bezbednosti imali vremena da se organizuju i najprofesionalnije odrade svoj posao.

Nedeljković je, po svemu sudeći, još u jutarnjim satima obavestio prijatelje da je kupio kanticu benzina i da će u 11 sati pokušati da razgovara sa opštinarima, a potom se, ukoliko ne naiđe na razumevanje, polije benzinom i zapali. Neko je dojavio policiji namere očigledno frustriranog invalida koji je danima ljut na vlast zbog toga što nije mogao da reprogramira dug za struju.

Na ulazu u opštinsku zgradu sačekala su ga dvojica policajaca. U kesi je nosio kanticu sa benzinom. I u torbi na leđima imao je neke lične stvari. U džepu našlo mu se  pismo “opštinskim ocima”. Policajci su ga odveli do Dragana Žikića, predsednika Skupštine opštine.

Pri izlasku iz kancelarije predsednika Skupštine opštine, Nedeljkovića je čekala Hitna pomoć. Prebačen je u borski Zdravstveni centar. Jedan od policijskih šefova objasnio je da će mu se pomoći na svaki način, jer slučaj nije bezizlazan.

U pismu naslovljenom predsedniku opštine Bor  i još nekim bitnim pojedincima, Nedeljković je  objasnio zašto je kivan na vlast i šta sve namerava da učini. ( Pismo objavljujemo kao fotodokument).

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !