);
Breaking News

VEKNA HLEBA POSKUPLJUJE NA 70 DINARA

Bor, 11. mart

Beli hleb T-500, u narodu poznatiji kao hleb “sava”, do kraja aprila poskupeće na 70 dinara po vekni, poručuju pekari. Razlog za novo poskupljenje jeste nova cena struje koja će početi da se primenjuje od 1. aprila, kao i očekivani rast cena pšenice i brašna.

Od poslednje korekcije cena hleba prošlo je svega dvadesetak dana. Tada je cena ove namirnice sa 44 korigovana na najčešćih 50 do 55 dinara po vekni. Taman kada su građani pomislili da cena hleba više ne može da ide gore, iz pekarske industrije stižu najave o novim cenovnicima koje će početi da primenjuju najkasnije do kraja aprila, piše današnji „Blic“.

Cene pšenice i brašna ne prestaju da skaču. Kilogram pšenice sada košta od 29,5 do 31, a brašna od 42 do 48 dinara bez PDV. Očekuje se da će cene ovih proizvoda u narednom periodu otići za dodatnih 10 do 15 odsto, čime bi pšenica otišla na 35 dinara po kilogramu, a brašno na 50 dinara bez PDV-a. Kada se tome doda najavljeno poskupljenje struje čije primena kreće od 1. aprila, cena hleba do kraja sledećeg meseca moraće biti korigovana na 70 dinara po vekni – kaže za “Blic” Zoran Pralica, predsednik Unije pekara Srbije, koja okuplja oko 7.000 privatnih pekara u zemlji.

Pralica dodaje da će čak i sa tom cenom hleb u Srbiji biti među najjeftinijim u regionu.

– U Hrvatskoj, recimo, vekna hleba košta 120 dinara – kaže Pralica.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !