);

ДС: ПРЕДСТОЈИ РЕКОНСТРУКЦИЈА КОАЛИЦИЈОНОГ СПОРАЗУМА

Бор, 12.март

Саопштења за јавност ОО ДС-а Бор

Фото: Д.Попаз

Демократска странка је у Бору на власти непрекидно тачно годину дана. Кроз Привремени орган и касније кроз постизборну коалицију Демократска странка је свим силама своје деловање усмеравала у корист грађана општине Бор – прекинута је продукција афера у самом врху локалне самоуправе, гледали смо да се сваки динар новца буџетских обвезника усмери на најтранспарентнији и најоптималнији начин, прекинули смо партијско запошљавање у јавном сектору и поново вратили тај исти јавни сектор у стање функционисања.

Као коалициони партнер у  локалној самоуправи Демократска странка је наступила на најтолерантнији и најконструктивнији могући начин како према грађанима, тако и према коалиционим партнерима. За пројекате  смо давали сагласност са чврстим уверењем да се спроводе у корист свих грађана Општине Бор и да се уклапају у програм који је Демократска странка понудила грађанима када су за њу гласали у јуну 2010. године.

Сви представници Демократске странке су својим гласовима подржали улазак Општине Бор у поступак куповине зграде Аутобуске станице, сматравши да притом испуњавају и део предизборних обећања, а пре свега остварују једну цивилизацијску норму да сваки град има уређену аутобуску станицу. На овај начин би директно Општина дугорочно и по потребама свих грађана регулисала рад Аутобуске станице, отворивши притом и нова-реална радна места.

Као странка, имали смо најискренију намеру да се Аутобуска станица купи и приведе намени од стране Општине Бор, до чега није дошло.

Као озбиљна странка која држи до својих предизборних обећања, и због обавеза према грађанима, чланству и симпатизерима Демократска странка тражи од коалиционих партнера ревизију коалиционог договора, склапање коалиционог уговора и хитно отпочињање извршавања следећих пројеката, а у корист свих грађана Општине Бор:

1.      исплаћивање заосталих стипендија за најбоље студенте и ђаке Општине Бор по динамици једна заостала месечна стипендија за све стипендисте недељно, као и најхитније расписивање новог конкурса за стипендирање најбољих,

2.      завршетак издвајања биоскопске сале у Злоту из стечајне масе и хитно отпочињање радова на санацији и адаптацији исте,

3.      издвајање простора некадашњег Дома омладине из ЈП ШРИФ и претварање истог у Студентско-омладински културни центар,

4.      формирање Фонда Општине Бор за вантелесну оплодњу,

5.      хитно планирање и издвајање средстава за асфалтирање пута Сува Река – Метовница,

6.      изградња 3 терена за мали фудбал у селима борске општине која се договоре.

 

Захтевамо да се трочлани тимови коалиционих партнера састају почев од 15.-тог марта како би све нејасноће и пропусти у функционисању коалиције на локалном нивоу отклонили, а у корист свих грађана Општине Бор.

Овај захтев не треба посматрати као рушилачки по коалицију у Општини Бор, већ као одговоран потез највеће странке на локалу и у држави. Уверени смо да ће коалиција на локалном нивоу након ревизије и измена унутар договора функционисати много боље од чега ће главну и једину корист имати грађани Општине Бор.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !