);

Borani zbog visokih taksi hoće da izmeste firme u Boljevac

BOR, 13. marta 2011. (Beta) – Oko 100 privatnih preduzetnika iz Bora planira da izmesti sedište svojih firmi u susedni Boljevac, jer nisu u stanju da izmire previsoke komunalne takse, saopšteno je danas na konferenciji preduzetnika u tom gradu.

„Takse u Boru su 15 puta veće nego u Boljevcu, a ova odluka je tako napisana da su neke delatnosti privilegovane“, ogorčeno kaže metalski radnik Nenad Božinović koji se u društvu nezadovoljnih kolega obratio medijima.

Prema Božinovićevim rečima, on je oštećhen i zato što su mu  „lokalne birokrate zaračunale komunalnu taksu i za 2009. godinu“, iako je, kao novoosnovo preduzeće, dve godine od osnivanja firme oslobodjen ove obaveze.

„Neshvatljivo je da istu komunalnu taksu plaća firma koja zapošljava stotinu radnika i ja koji od svog rada sam prehranjujem porodicu“, istakao je Božinović.

Kako je naveo, „još je apsurdnija situacija da hotel plaća godišnju dažbinu četrdesetak hiljada dinara, advokati, mediji, turističke organizacije oko 20.000, a metalski radnici 207.000 dinara“.

Pojedinci, kako su objasnili preduzetnici, planiraju gašenje postojećih i otvaranje novih firmi, gde bi prijavili delatnost
čistača, jer je tada dažbina najniža, a kasnije bi se bavili drugim zanimanjem zato što ih registracija preduzeća ne sprečava da prošire delatnost.

U pismu upućenom SO Bor, koje je potpisalo oko 40 privrednika, zatraženo je da se ove nedelje na zajedničkom sastanku sa vlasnicima firmi preispitaju kriterijumi po kojima se odredjuju komunalne takse.

Ukoliko se njihovi zahtevi odbiju, kako kažu, preseliće firme u drugi grad i tada će u Boru biti ugašeno stotinak malih i srednjih preduzeća.

MC BOR:

OPŠTINSKIM ČELNICIMA PUNA USTA MALE PRIVREDE,  A TEROR NAD BORSKOM MALOM PRIVREDOM JAČA – SUPROTSTAVIMO IM SE !!! – NI RUŠENJE TERASE MEDIJA CENTRA NIJE NAS UPLAŠILO DA REALNO I OBJEKTIVNO INFORMIŠEMO SVOJE ČITAOCE.

Rušenje terase Medija centra Bor
Rušenje terase Medija centra Bor
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !